Avrupa Komisyonunca desteklenen "InnovFin-AB Yenilikçiler için Finansman" kapsamında, Türkiye’deki "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin" (KOBİ) inovatif yatırımlarını desteklemeye yönelik anlaşmanın imza töreni, bankanın Fındıklı binasında gerçekleştirildi.

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, törende yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin ülke kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığını belirterek, "Biliyoruz ki KOBİ’lerin yenilik yönünde attığı her adım daha çok istihdam yaratıyor, rekabet avantajı sağlıyor, ekonomimizi büyütüyor. 'InnovFin KOBİ Garantisi', inovatif firmalara verdiğimiz desteği artırırken, Avrupa Yatırım Fonu ile verimli ilişkimizi, Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak bu girişimle daha da ileri seviyeye taşımaktan mutluluk duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye’de ilk 'InnovFin KOBİ Garanti' anlaşması"
Avrupa Yatırım Fonu Üst Yöneticisi (CEO) Pier Luigi Gilibert de Türkiye’de ilk "InnovFin KOBİ Garanti" anlaşmasını imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gilibert, "Uluslararası finans kurumları ile iş birliği konusunda oldukça zengin bir deneyime sahip TSKB’nin Avrupa Birliği tarafından sağlanan bu destekle inovatif firmalara ulaşacağına güvenimiz tamdır" dedi. Törene Avrupa Komisyonunu temsilen Marco Ferraro da katıldı.  Anlaşma çerçevesinde TSKB, gelecek iki yıl inovatif firmalara, Avrupa Yatırım Fonu’nun "Horizon 2020-AB Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı" kapsamında sunduğu garantiyle kredi sağlayabilecek. İnovatif Türk firmalarına kullandırılacak kredi tutarının 20 milyon avroya ulaşması bekleniyor. Bu arada, "InnovFin KOBİ Garantisi", Avrupa Birliğinin finansal desteği ile bankaları ve finansal kurumları 500’den az çalışanı olan küçük ve orta boy işletmelerin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerinde ihtiyaç duydukları kaynağı sunma konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor. Desteklenecek finansal kurumlar ise Avrupa Yatırım Fonu tarafından seçiliyor.