Moda e-ticareti konusunda sektör lideri Trendyol, Türkiye’de perakende sektörü ile sosyal medya ilişkisini geniş katılımlı bir toplantı ile ele aldı. Perakende sektörünün sosyal medya ile gelişiminin bugünü ve yarınının mercek altına alındığı Digital Retail Lab ’16 toplantısı, Trendyol Yönetici Ortağı Begüm Tekin ev sahipliğinde 31 Mayıs’ta gerçekleştirildi.

Trendyol Yönetici Ortağı Begüm Tekin ile Facebook Türkiye Ülke Müdürü Derya Matraş’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya Trendyol'un beraber çalıştığı markalar ile sosyal medyanın öncü kuruluşlarınn temsilcileri katıldı.

Perakende ve sosyal medya birlikteliğinin geleceğinin tartışıldığı Digital Retail Lab ’16, konu ve konukları ile büyük ilgi topladı. Toplantıda, dünyada ve Türkiye’de perakende sektörünün mobil geleceği / şu anki trendler; dünyada ve Türkiye’de e-ticaret trendleri; güncel istatistiklerle Türkiye’de sosyal medyanın kullanımı ve mobil kullanım trendleri; Facebook ve Instagram’ın markalar tarafından kullanımı / dünyadaki öncü şirketlerden en iyi vaka örnekleri– yaratıcı çalışma örnekleri; Facebook ve Instagram reklam modelleri / hedefleme opsiyonları ve reklamverenlere katkıları konu başlıkları altında katılımcılar birbirinden ilginç sunumları izledi.

Trendyol Yönetici Ortağı Begüm Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, “ Trendyol kurulduğu 2010 yılından itibaren her zaman yeniliklerin öncüsü oldu ve değişim ile büyüdü. 79 Milyon Trendyol kullancısının %50’si 28 yaşın altında, bu sebeple mobil mecralar ve kullanıcı kolaylığı önceliğimizdir ” dedi. Trendyol’un 2020 yılı ciro hedeflerini 4 Milyar TL ciro olarak açıklayan Begüm Tekin, Trendyol’un Türkiye’nin yanı sıra komşu ülkeler ve Ortadoğu’da da sektör lideri olmayı hedeflediğini açıkladı. Begüm Tekin konuşmasında 2016 yılında Trendyol mobil mecralardan gerçekleşen satışının, total satışların %60’ı olduğunun altını çizerek, 2020 yılında bu hedefin %90 olacağını belirtti.

Facebook Türkiye Ülke Müdürü Derya Matraş şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünyada perakende sektöründe radikal bir değişim yaşanıyor. Dünyada insan sayısından fazla mobil telefon bulunuyor. Bu veri, kullanıcılar nezdinde dijitale geçişin tamamlandığına işaret ediyor, ancak markalar tarafında geçiş başladı ve devam etmekte. Bu noktada tüketicinin hızı ile aradaki boşluğu kapatmak konusunda hızlı davranan şirketler fark yaratacaklar.  Facebook olarak 2012 yılından itibaren mobil mecraları öncelikli sıraya aldık. 2014 yılında ise Facebook platformu ve platformun kullanıcılarının %70 i mobile taşınmıştı. Rakamlarla açıklayacak olursak; Türkiye’de 42 milyon Facebook kullanıcısı bulunmakta, bu rakam genel internet kullanıcılarının %94’ünü oluşturuyor. Kullanıcılar ortalama günde 14 kez Facebook mobil mecralarını ziyaret ediyor. ”