Halen Avrupa’daki 6 otomobil üretim tesisinde Corolla, Verso, Auris, Auris Touring Sports, Yaris, Avensis ve Camry modelleri üretiliyor. Bu model skalasına 2016 yılının Ağustos ayında Rusya’da üretilmeye başlanacak olan RAV4 ve yıl sonunda Sakarya’daki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de seri üretimine geçilecek olan C-HR da eklenecek.

Toyota Avrupa’nın bu önemli dönüm noktası, Brüksel’deki Genel Müdürlük binasında, tüm üretim tesislerinin çalışanları adına her fabrikadan temsilcilerin katılımıyla kutlandı. Sembolik olarak Avrupa’da üretilen ilk araç Carina E ve en yeni model Toyota C-HR’ın önünde gerçekleşen törene, Brüksel’deki çalışanların yanı sıra Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’yi temsilen gövde, boya ve montaj fabrikalarında üretim alanında görev yapan 3 çalışan da katıldı. Törende konuşan Toyota Motor Avrupa Başkanı ve CEO’su Dr. Johan van Zyl, “Bugün, Avrupa’daki binlerce çalışanımızla birlikte, üretimde eriştiğimiz 10 milyonuncu aracın heyecanını hissediyoruz. Gelecek 2 yıl içerisinde Avrupa’daki, üretimimizin yüzde 20 oranında artacağını umuyoruz” dedi. Tören, üretim tesislerinden gelen temsilcilere, şirketlerine takdim etmeleri için gerçekleştirilen ödül merasimiyle son buldu. Tören sonrasında program, katılımcıların Brüksel’de güzel ve keyifli zaman geçirmeleri için hazırlanan etkinliklerle devam etti.

Geçen yıl Toyota’nın Avrupa’daki toplam otomobil üretimi 660 bin adet, Avrupa’da satılan araç sayısı ise 810 bin adet olarak gerçekleşirken, 64 bin adet Lexus’un da satışı geçtiğimiz yıl içinde gerçekleşti. Satılan tüm araçların yüzde 24’ünü hibrit modeller oluşturuyor. Avrupa’da üretilen Toyota araçlarının yüzde 71’i Avrupa’da satıldı. Başka kıtalara da ihraç edilen araçlar, dünyanın çok çeşitli bölgelerinde Toyota kullanıcılarına ulaştı. Halen Avrupa’daki toplam Toyota yatırımı ise 9 milyar Euro.