“Mustafa V. Koç Spor Salonu” 9 Haziran 2016 Perşembe günü, Koç Ailesi üyeleri, Koç Holding ve Tofaş üst yönetimi, Bursa yerel yönetimi, Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete açıldı. Toplam 5 bin 800 metrekarelik kullanım alanı içerisinde 3 basketbol sahası bulunan tesis, spor salonu, fitness merkezi, fuaye alanı, soyunma odaları, rehabilitasyon alanı ve ofisler ile birlikte 6 ana bölümden oluşuyor. Parke ve potaları NBA standartlarını taşıyan spor salonunun, toplam saha alanı ise 2.600 metrekare. Spor salonunda sahalar perdeler ile ayrılabilirken, gerektiğinde voleybol, masa tenisi gibi farklı spor dalları için de kullanılabiliyor. Tofaş Fabrikası arazisi içerisinde yer alan Mustafa V. Koç Spor Salonu, Tofaş Spor Kulübü ve Tofaş çalışanlarının yanı sıra Bursa’daki amatör sporculara da hizmet verecek.

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Mustafa V. Koç’un spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum”
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, törende yaptığı konuşmada, “Bu donanımlı spor salonunun Topluluğumuz ve Koç Ailesi için duygusal bir önemi de bulunmaktadır” derken şöyle devam etti: “Açılışını yapmakta olduğumuz tesis, merhum Mustafa V. Koç’un anısına ithaf edilmiştir. Sevgili ağabeyimin sportmen kimliğinin burada yaşatılmasından ve spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Ömer M. Koç, Tofaş Spor Kulübü’nün 43 yıllık tarihi ile özel sektör alanında spora yapılan yatırımın en başarılı örneklerden biri olduğuna dikkat çekerken, “Kurulduğundan bu yana altyapı çalışmalarına büyük önem veren kulübümüzün sahip olduğu bilgi birikimini, Türkiye’nin dört bir yanindaki gençlerin gelişimine yönelik faydaya dönüştürmüş olması Topluluğumuz açısından gurur vericidir. Bu tesis spor yapan ve spora başlama hedefi olan, binlerce sporcunun, sporcu adayının okulu olmayı sürdürecektir” dedi. Ömer M. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu açılışın, kulübümüzün Basketbol Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösterdiği döneme denk gelmesi güzel bir tesadüf oldu. Takımımız play-off’u namağlup tamamladı. Şimdi kendilerini daha da heyecanlı bir sezon bekliyor. Yeni yapılanması ve altyapı tecrübesi ile takımımızı önümüzdeki sezonda daha da güçlü göreceğimize inanıyorum. Tüm kadroyu bir kez daha kutluyor, başarılar diliyorum.”

Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş ise temellerinin Şubat 2015’te atıldığı ve 15 milyon lira yatırımla gerçekleşen tesisin açılışıyla, basketbolda gelen şampiyonluk sevincini bir arada yaşadıklarını belirterek Tofaş Basketbol Takımı oyuncuları ve idari kadrosunu tebrik etti. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediklerini söyleyen Baş, tesise adı verilen merhum Mustafa V. Koç’un bu şampiyonluğu çok istediğini hatırlattı. Okan Baş, “Spora daima destek veren ve pek çok spor dalı ile kendisi de fiilen ilgilenen Sayın Mustafa V. Koç’un tesisimizin yenilenme sürecinde desteğini her zaman hissettik. Bu tesisin kendilerinin adını taşıması bizler için son derece anlamlı. Onun bizi motive eden heyecanı, daima anılarımızda ve aklımızda olacak” dedi.

“Tofaş’ın basketbola desteği devam edecek”
43 yılı geride bırakan Tofaş Spor Kulübü’nün öncelikli hedefinin sportif başarının ötesinde, idari, teknik, altyapı ve A takımı ile model oluşturacak bir organizasyon yaratmak olduğunu belirten Baş ayrıca; “Tofaş’ın basketbola bir sosyal sorumluluk projesi gözüyle bakmasında 43 yıl boyunca görev yapmış tüm başkanların derin izi var. Türkiye’de basketbola sürdürülebilir başarılar sağladık. Oyuncu yetiştirmede önemli rol üstlendik. Bu çatı altında pek çok yıldız sporcu ve spor profesyonelleri yetişti. Ülkemiz genelinde spor kültürünü ve çağdaş basketbol eğitimini model olacak şekilde yaymak için çaba gösterdik. Bursa’yı ülke basketboluna yeni yıldızlar yetiştiren bir basketbol kenti yaparak sahip olduğumuz mirası daha ileriye taşıyacağız. Mustafa V. Koç Spor Salonu da bu misyonun son halkası olarak hizmet verecek” dedi. Baş ayrıca tesisin, yalnızca spor kulübüne değil, Bursa’daki yerel spor kulüplerine de hizmet vereceğini; fabrikanın bir uzantısı olarak gördükleri spor salonunun kapısının ise Tofaş çalışanlarına da açık olduğunu sözlerine ekledi.