İspanya’nın 1300 yeni posta koduna daha ertesi gün teslim hizmeti vermeye başlayan TNT,  böylelikle İspanya’nın %90’ını bu hizmetin kapsamına dahil etmiş oldu.
İspanya’nın en fazla ithalat yaptığı ilk 20 ülke içerisinde yer alan Türkiye, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe İspanya’nın Çin’den sonra en fazla ithalat yaptığı ülkeler arasında.
Başlıca imalat sanayii sektörleri gıda, içecek, makine, motorlu taşıtlar, eczacılık ürünleri, tütün, kimyasal maddeler, kozmetik, kağıt, tekstil ve giyim olan İspanya’nın ihracatı 2009 küresel krizinden sonra, ithalatına oranla her yıl daha yüksek büyüme göstermiştir.
TNT İspanya’nın operasyona aldığı yeni araçlarla yeni rotalar, yeni seferler ve Madrid’de açılan yeni operasyon merkezi sayesinde TNT, toplama ve dağıtım yetkinliğini daha da artırmış oluyor. 
TNT Güney Avrupa Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Christophe Boustouller, genişlettikleri bu kapsam çalışmalarını “Müşterilerimizin taleplerine kulak vererek Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan İspanya pazarının ihtiyaçlarını dikkate aldığımızın göstergesi” olarak yorumladı.
TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, makine, motorlu taşıtlar, elektronikler, eczacılık ürünleri, kimyasal maddeler, toptan ve perakende tekstil ve giyim gibi çoğu ertesi gün teslim bakımından kritik zamanlamayla çalışan sektörlere ekspres hizmet verdiklerine değindi. 
Uluslararası Para Fonu’na göre bu yıl gayrı sarfi milli hasılanın %2.6 büyümesi beklenen İspanya’da ithalatın 2015’e göre %3.7 artması bekleniyor. 
Ertesi gün teslim hizmeti ülkenin tüm bölgelerini: Málaga, Albacete, Badajoz, Cáceres, Ciudad Real, Toledo, Burgos, Valladolid, Gerona, Granada, Huelva, Huesca, La Coruña, Almería, León, Salamanca, Lugo, Murcia, Orense, Córdoba, Asturias, Palencia, Tarragona, Cádiz ve Cantabria’yı kapsıyor.