Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil’de gerçekleşen bombalı saldırılarda mağdur olan 500 aileye, gıda paketlerinden oluşan 50 tonluk acil insani yardım malzemesi ulaştırdı.
TİKA'nın yürüttüğü acil insani yardım faaliyetleri kapsamında, terör mağduru Afgan halkına dağıtılmak üzere 50 ton yardım malzemesinden oluşan 500 adet yardım paketi, Afganistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Sağlık Bakanı Sayın Nesrin Uryahil’e resmi törenle teslim edildi.

- "En kapsamlı yardım TİKA'dan"

Teslim töreninde konuşma yapan Afganistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Sağlık Bakanı Uryahil, "Dost ülke Türkiye, Afganistan halkını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Uzun zamandan beri yardımlar devam ediyor. Bugün yapılan yardımla mevcut dostluk ve kardeşlik bağlarının birkez daha güçlenmiş oldu" dedi.

Bakan Uryahil, Türkiye'nin Kabil'deki son terör olayları mağdurlarına yardım eden ilk ülke olduğunu dile getirerek, "Türk halkına teşekkür ediyorum, Türkiye hep bize zor günlerimizde destek oldu. Bu yardımlar, son terör olaylarında evleri yıkılan ve her şeyini kaybeden aileler için dünyalar kadar önemli" diye konuştu.

TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin ise, Afganistan ve Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğunu ifade ederek, "Afgan kardeşlerimizi hem mutlu hem de acı günlerinde yalnız bırakmayacağız. Eskiden olduğu gibi her zaman Afgan kardeşlerinin yanındayız" şeklinde konuştu.

Afganistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdare-i Umur Başkanlığı ve İstatistik Komitesi Başkanlığı mensuplarının katılımıyla yardımlar, aynı gün hak sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı.