Türk Hava Yolları'nın (THY), ABD'deki 8. uçuş noktası olan Miami'ye yapılan ilk direkt seferi tamamlandı.
Atatürk Havalimanı'ndan 280 yolcusuyla dün hareket eden THY'nin Boeing 777-300 ER tipi tarifeli uçağı, 12 saatlik yolculuğun ardından Miami Havaalanı'nda itfaiyenin su takıyla karşılandı.

Yolcular, Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan ile havalimanı yetkililerince terminalde karşılanırken, hattın açılışı için tören düzenlendi.

Burada konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ABD'de 8. hattı Miami ile açtıklarını, haftalık yedi sefer düzenleyeceklerini söyledi.

Aycı, bu hatta iddialı olduklarını ifade ederek, "İnşallah çok kısa bir süre sonra Atlanta takip edecek. Çok kısa bir süre önce de San Francisco'yu açmıştık. San Francisco'daki doluluk oranlarımız yüzde 81. Amerika'daki doluluk oranlarımız yüzde 83. İnşallah Miami de şu an en başarılılardan biri olacak" diye konuştu.

Ekip olarak geldikleri hattın bereketli bir başlangıç yapması temennisinde bulunan Aycı, İstanbul ile Miami'yİ birbirine bağladıkları için sevinçli olduklarını kaydetti.

Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Altan ise THY'nin Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olduğunu belirtti. Altan, Miami hattının ticaret, turizm ve insan bağlantısını arttıracağını dile getirerek, "Bu hat Miami'yi dünyanın geri kalanına daha iyi bağlayacak. Çünkü dünyada daha çok ülkeye uçan başka bir havayolu yok" şeklinde konuştu.

Hattın açılış kurdelesi THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Altan ile bazı katılımcılar tarafından kesildi.

THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Montreal, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve San Francisco'nun ardından uçuş sağlayacağı 12. nokta Miami'ye seferler, haftanın her günü karşılıklı icra edilecek.