Şirket açıklamasına göre, UEFA Euro 2016'nın resmi havayolu ortağı olan THY, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek turnuva öncesinde "Avrupa'nın En İyisiyle Tanışın" kampanyasını kamuoyuna duyuruyor.

Kampanya kapsamında televizyon reklamları, özel olarak giydirilmiş uçak, hediye biletler ve kampanyaya özel hazırlanmış bir mikro site yer alıyor. Turnuva süresince devam edecek kampanya dahilinde THY'nin belirli uçuşlarında maçları canlı olarak izlemek mümkün olacak, ayrıca turnuvaya ev sahipliği yapan Paris, Marsilya, Lyon ve Nice şehirlerinde THY aktivasyon bölgeleri yer alacak. Paris'in en işlek ve tarihi caddesi Champs Elysses (Şanzelize) başta olmak üzere, şehrin önemli noktalarında da markalama çalışmaları gerçekleştirilecek.

2015 Skytrax değerlendirmesine göre geçen 5 yıl süresince art arda Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçilen ve dünyada en fazla uluslararası nokta ve ülkeye uçan havayolu unvanına sahip THY, küresel platformda hayata geçirdiği çok sayıda sportif ve kültürel etkinlikle ülke tanıtımına da önemli ölçüde katkı sağlıyor.



-"Sporseverler, tutkularını Avrupa'daki taraftarlarla paylaşacak"



Kampanya, özel olarak hazırlanan MeetEuropesBest.com mikro web sitesi üzerinden hayata geçiriliyor. Mikro sitede kullanıcıların #EuropesBest etiketi ile sosyal medyada yaptıkları paylaşımlara yer verilecek. Takımlarını destekleme noktasında sergiledikleri çeşitli sıra dışı yöntemleri bu etiket ile paylaşan taraftarlar, kendilerine eşlik edecek bir arkadaşları ile birlikte UEFA Euro 2016 karşılaşmalarını yerinde izlemek adına elde edecekleri uçak ve maç biletlerinin yanı sıra, herhangi bir bedel ödemeksizin konaklama imkanına da sahip olabilecek.

THY, filosundaki A330-300 yolcu uçaklarından birini UEFA Euro 2016 için özel olarak tasarlanmış renklerle donattı. THY'nin küresel ölçekli bilinirliğini pekiştiren bu uçak, şimdiden ABD, Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki şehirlerde futbolseverlerle buluşmuş durumda.

Kampanyanın taraftarlar üzerinde yaratacağı etki ve heyecanı daha da artırmayı amaçlayan THY, bu doğrultuda Hollywood'dan ünlü klip yönetmeni Grady Hall ile 7 farklı reklam filminin çekimi konusunda bir anlaşma imzaladı. Reklam filmleri, futbolun profesyonel isimlerinin dünyasını ve THY'nin yolcuları için sunduğu uçuş deneyimini farklı bir perspektif üzerinden bir araya getiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, şunları kaydetti:

"Kampanyamızı, UEFA Euro 2016'ya ve turnuvanın özünü teşkil eden futbolseverlere özel olarak tasarladık. THY, mikro site ve televizyon reklamlarından, özel olarak renklendirilmiş uçak ve hediye biletlere uzanan kapsamlı bir çeşitlilik üzerinden sporseverlere, bu tutkularını Avrupa'nın dört bir yanında bulunan diğer taraftarlarla paylaşma şansı veriyor."