Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanına 2018 yılında geçmek için planlama yaptıklarını söyledi.

Berlin Uluslararası Turizm Borsasında (ITB) düzenlenen basın toplantısında konuşan Aycı, yeni havalimanının 2018'in ikinci çeyreğinde açılacağını beklediklerini belirterek, ''Biz de taşınmayla ilgili planlamamızı yaptık, üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

İstanbul'un coğrafi olarak doğal bir taşımacılık merkezi olduğuna dikkati çeken Aycı, ''Çok sayıda ülkeye uçuyoruz. Yeni havalimanı bize yeni imkanlar sağlayacak. Belki daha fazla uçak firması İstanbul'a uçacak. Şu anda bir sınırlama var. Yeni havalimanıyla o sınırlama ortadan kalkacak'' ifadelerini kullandı.

THY Genel Müdürü Kotil

THY Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı açıklamada Güneydoğu Asya ülkelerine ilgileri olduğunu söyledi. Çin'den her yıl 100 milyon insanın seyahat ettiğine dikkati çeken Kotil bölge potansiyelinin ilgi alanları içerisinde olduğunu kaydetti. Kotil, Güneydoğu Asya ülkelerine uçuş noktalarının sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

aa