Türk turizmi açısından büyük öneme sahip olan ve 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle faaliyete geçecek projede; dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Gayrimenkul PJSC ile stratejik ortaklık yapılıyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Hint Yarımadası, Güney Asya, ABD ve Avrupa gibi dünyanın önemli pazarlarında birçok global ölçekli projeye imza atan Emaar, alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazaları sektöründeki deneyimi ile alışveriş ünitelerinin yönetimi konusunda projeye yeni bir boyut kazandırıyor.

Bir tatilin her yönünün mükemmel bir şekilde harmanlandığı benzersiz bir konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici mimarisi ve eğlence dünyasının dahisi olarak bilinen Franco Dragone’nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin öncülüğünü yapacak. Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya’da gerçekleştirdiği gösteriler 100 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Dragone Productions’ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park ile Türkiye’ye taşıyor.

Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Antalya’nın zengin ürün çeşitliliğine yeni bir renk getirecek olan bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almaktır.

İlk etabını Temmuz’da açacağımız yatırımımızın maliyeti 1,5 milyar TL’yi bulacak. Projenin tüm etaplarını tamamladığımızda 4 milyar TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Burada önemli olan noktalardan biri de, inşai yatırımın yanısıra pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends’ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptığımız yatırımlardır. Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.