Sürdürülebilirlik Akademisi’nin, Türkiye’de sürdürülebilir iş modelleri ile önemli başarılara ulaşmış kurumlar ve sosyal, ekonomik ve çevre konularındaki tehditlere karşı ciddi adımlar atan liderleri örnek göstermek üzere verdiği Sürdürülebilir İş Ödülleri töreni 18 Ekim günü Swissotel The Bosphorous’da gerçekleşti. Tetra Pak, törende “Sosyal Etki” alanında ödüle layık görüldü.



Tetra Pak, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel onayıyla 12 yıldır, temel eğitim okullarında hayata geçirdiği ”Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesiyle, Türkiye’deki çevre bilincini artırmaya, ayrı biriktirme ve geri dönüşüm konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmeye devam ediyor.



Umay Yılmaz : “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” Bugüne Kadar 1.200.000 Öğrenciye Ulaştı
Ödül töreninde bir konuşma yapan Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Çevre Müdürü Umay Yılmaz, çevrenin korunması için, ayrı biriktirme ve geri dönüşümün desteklenmesinin çok önemli olduğuna inandıklarını belirtti. Yılmaz şöyle konuştu; “Tetra Pak olarak, tüm Dünya’da çevreyi korumak konusundaki sosyal sorumluluk bilincimizi Türkiye’de de geniş kitlelere yaymaya devam ediyoruz. Bu çerçevede Tetra Pak Türkiye olarak, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel onayıyla 12 yıldır, çevreyi korumak, geri dönüşümün önemini anlatmak ve geri dönüşüm bilincini geliştirmek amacıyla Küçük Şeyler Doğayı Yeniler sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar 1 milyon 200 bin ilköğretim öğrencisine doğrudan ulaştık. Ülkemizde çevre bilincini artırarak, doğru biriktirme yöntemleriyle geri dönüşüm konusunda bilinçli nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluğumuzu belirtmek isterim. Bugüne kadar, Küçük Şeyler Doğayı Yeniler projemize katkıda bulunan, destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım”



Okullarda öğrencilere gerçek bir geri dönüşüm deneyimi sunan, “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesi Tetra Pak tarafından 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Türkiye’nin en önemli çevre projelerinden biri olarak 12 yıldır uygulanmaktadır. Ayrı biriktirme ve geri dönüşüm bilincinin oluşturulmasında sadece öğrencilere değil, öğretmen ve velilere de ulaşarak okulda ve evde davranış değişikliği yaratmayı amaçlayan proje, 2016 yılında da İstanbul ve İzmir’deki temel eğitim okullarında devam ediyor.