Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'daki terör saldırısına ilişkin "Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa'yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa'nın, Irak ile Belçika'nın, Suudi Arabistan ile Amerika'nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili görüşlerine yer verildi.

Erdoğan, Fransa'nın Nice şehrinde, milli gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadığını, saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yad ettiğini belirterek, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına, şahsı ve milleti adına samimi başsağlığı dileklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa'yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anladıklarını vurguladı.

Erdoğan, terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylemin, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koyduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa'yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa'nın, Irak ile Belçika'nın, Suudi Arabistan ile Amerika'nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz. Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır. 

Olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığımızı tekrar ifade ediyor ve Türkiye'nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum."