İSTANBUL / ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından terör saldırılarında hayatını kaybedenler için okutulan hatim-i şeriflerin duası, Ankara ve İstanbul'da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisindeki Beştepe Millet Camisi'nde cuma namazı öncesi Çanakkale şehitleri ile Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için okunan hatimlerin duası yapıldı. Dua öncesinde Beştepe Millet Camisinde Kuran'ı Kerim ve mevlit okundu.

Cuma namazının ardından camiden ayrılan vatandaşlara lokma tatlısı ikram edildi.

- "Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek durumundayız"

İstanbul'daki dua ise Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi ve Sultanahmet Camisi'nde edildi. 

Sultanahmet Camisi'nde cuma namazı öncesinde okunan hatim-i şerif duasına çok sayıda vatandaş katıldı. Duayı, Sultanahmet Camisi'nin imamı İshak Kızılaslan yaptırdı. 

Kızılaslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nün önemini anımsatarak, "Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü. Bu vesileyle Çanakkale şehitlerimize, Güneydoğu'da şehit olan güvenlik güçlerimize ve Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum." dedi.

Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde de cuma namazı öncesinde Çanakkale şehitleri ve terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak, dua edildi.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlere rahmet dilediklerini, gazilere minnet duygularını ifade ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarihte, İslam coğrafyasında Müslümanlar hep kendi aralarında farklı görüş ve mezheplere sahip olarak hatta farklı dinlerin mensupları olarak bir arada yaşamışlardır. Güç ve kuvvet Müslümanların elinde olduğu müddetçe, bu toprakların huzuru teminat altındadır. Ama İslam düşmanları da boş durmazlar. İslam düşmanları, memleket düşmanları, hatta servet düşmanları vardır. Bunlar zengin ve servet sahibi ülkeleri sömürmek isterler. Bir yolunu bulup o ülkeleri işgal etmek isterler. Bunlara karşı daima uyanık olmak, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek durumundayız. Düşmanın parçalama ve bölme taktiklerine aldanmadan bir ve beraber olarak daha iyi bir geleceğimizi inşa edeceğiz. Gelecek neslimizi daha iyi yetiştireceğiz."