BURSA (AA) - Bursa Emniyet Müdürlüğünce telefon dolandırıcılığına karşı uyarı amaçlı "Kanma Sen Buna" adlı şarkı ve klip hazırlandı.
Her geçen gün artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yaklaşık bir ayda hazırlanan klipte, profesyonel oyuncuların yanı sıra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları da rol aldı.

Diler Şen'in sanat yönetmenliğini yaptığı klip için konservatuvar öğrencisi Aslı Aker Yavuz tarafından yazılan sözler bestelenerek şarkı yapıldı.

Bazı yerel ve ulusal televizyon kanalları, radyolar ve internette yayınlanması planlanan 90 saniyelik klipte, alışılagelmiş kamu spotu dilinden uzak anlatımın yanı sıra hareketli müzik tercih edildi. Dolandırılan kişiyi, sinema oyuncusu Vedat Kurttutar canlandırdı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Halis, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefon dolandırıcılığının son dönemde vatandaşları maddi ve manevi zarara uğrattığını söyledi. 

Buna karşı uyarı olması için hayata geçirdikleri projenin, halkın bilinçlenmesi bakımından önemli katkılar sağlamasını beklediklerini anlatan Halis, şöyle konuştu: 

"Video klibini hem görsel hem de işitsel anlamda insanları bilgilendirmek, onların dikkatini çekmek ve bu suçun önlenmesine katkı sağlamak için hazırladık. Şubemizde çalışan arkadaşlarımız da birer emniyet mensubu olarak projeye bu sorumlulukla yaklaştı ve amatör oyunculuk becerilerini de ortaya koydu. Kamu spotu için özel hazırlanan 'Kanma Sen Buna' isimli şarkı, projenin ilgi çeken detaylarından oldu. Şarkının ismini bu konuda bir kampanyaya dönüştürmek istiyoruz."
- "Arayan bir yabancı, aslında bir yalancı..."

Klip, yaşlı bir vatandaşın evinde televizyon izlerken cep telefonuna gelen çağrıyı yanıtlamasıyla başlıyor. Telefondaki kişinin yönlendirmesi üzerine evindeki altınları yanına alan ve daha sonra bankadaki parasını çeken vatandaş, bunları dolandırıcılara teslim ettikten sonra kahvehaneye gidiyor.

Klip, oyuncuların şarkının nakaratını söyleyip dolandırılan kişiyi uyarması ve "Telefonda kendisini polis, savcı, sigortacı olarak tanıtıp sizden para isteyenlere aldanmayın. Kimlik, banka hesap ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayın" yazısıyla sona eriyor.

Şarkının sözleri şu şekilde:

"Evinde otururken, televizyon izlerken aniden telefonun çaldı,

Arayan bir yabancı, aslında bir yalancı, ah kanma sen buna,

Bankada paran var mı, altının ne kadardı?

'Teröre bulaştın sen' dedi, çembere aldı,

Telefonunu kapatma, hemen gel buluşmaya,

Korkma güvendesin dedi, aldı ablukaya,

Kanma sen buna."