Güneş ışınlarından hem faydalanmak hem de korunmak amacıyla üretilen sistem aracılığıyla evler aydınlatılıyor. Aynı zamanda  sistemdeki USB girişi ile bilgisayar, cep telefonu gibi araçlarda şarj edilebiliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ilgisini toplayan kütüğün oyulması ile yapılan heykellere de ilgi büyük oldu. 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından “Bursa Tasarım ve İnovasyon Buluşmaları” kapsamında düzenlenen “Ev& Stil Fuarı” tamamlandı. Ev tekstilinden, mobilyaya; aydınlatmalardan, zücaciyeye; vitrifiye ürünlerinden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar  evin içinde olabilecek her türlü tasarımın sergilendiği fuara ilgi yoğun oldu. Sektörde konseptiyle bir ilk olan  “Ev& Stil Fuarı’nda yaşam alanıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapmak isteyen tüketici fuar alanında bulunan trend alanını gezerek fikir edindi. Ardından yine fuar alanında bulunan mimarlar özel bölümünden iç mimarını seçerek,  ihtiyacı olan her ürünü yine Ev& Stil Fuarı’ndan temin etti.

Bilgisayar ve cep telefonlarının şarjı güneşten
Marmara Bölgesi'nde ev ile ilgili stil ve modanın üretildiği bir merkez konumuna gelmesi amaçlanan fuarda çevreci ve sanatsal ürünlerde merak uyandırdı. İhsan Yapı Elemanları firması dünyada ilk kez üretimini yaptıkları güneş kırıcı panellerin pantentini aldı. Özellikle yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören sistemle ilgili bilgi veren İhsan Yapı Elemanları firma yetkilisi Cüneyd Aksu şöyle konuştu: “Güneş kırıcı panelleri dış cephe doğramalarında ve özellikle binaların balkonlarında güneşten korunma ve güneş ışınlarından faydalanmak için tasarladık. Sisteme solar bir aparat takarak, güneş kırıcıları ürettik. Bu aparat aracılığıyla sistem kendi içinde enerjisini biriktiriyor. İhtiyaca göre mekan aydınlatılmasında ve USB girişi aracılığıyla bilgisayar, telefon gibi araçların şarj edilmesinde kullanılıyor.”

Emine Erdoğan’ın favorisi kütükten heykeller
Ev dekorasyonuna ilişkin her türlü objenin sergilendiği fuarda biyodizayn ürünler, zanaatkarların el emeği göz nuru tasarımlar da ilgi gördü. Ahşap sanatı yontusu ustası Cengiz Dönmez’in tek parça kütüğü oyarak yaptığı heykeller hayranlık uyandırdı. Mitolojiden laleye kadar pek çok figürün işlendiği ahşap heykeller ile ilgili bilgi veren Dönmez,  heykellerin yoğun emek ürünü olduğunu 6 ay gibi bir sürede yapıldığını söyledi. Cengiz Dönmez, fuarda eserlerine olan ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, “ Yaptığım heykeller, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ın da beğenisini topladı.  Onları bir sanat eleştirmeni gibi tek tek inceledi. Tek parça halinde herhangi bir malzeme kullanmadan yaptığım eserleri şaşkınlıkla karşıladı” dedi.  Tasarıma ve modaya yön veren uzmanların tüketicilerle buluşturulduğu fuara Dubai, Katar, Lübnan, Ürdün ve Kuveyt’ten alım heyetleri geldi. Fuarda  2015-2016 ev dekorasyon trendleri sergilendi.  Hem tasarımcılar hem de zanaatkarlar  atölye çalışmaları yaptı. Tasarımcılar trend sohbetleri gerçekleştirdi.