adwentorial


Teknolojiyi Lehinize Çevirin

Teknolojinin özellikle son 20 yılda gösterdiği gelişme akıllı telefonları bilgisayarları ve interneti hayatımıza soktu. Öyle ki her gün saatlerimizi bilgisayar başında geçirir, akıllı cep telefonlarımızı elimizden düşürmez olduk. Bu cihazlalar geçirdiğimiz vaktin büyük kısmını eğlence ve iletişime harcamamızın yanı sıra bir kısmını da alışveriş için harcıyoruz. Bu durum ise dünyada ticaretin bambaşka bir boyuta ulaşmasına sebep oldu. Gelişen teknolojiyi destekleyen ulaştırma imkânları sayesinde normal şartlarda ticari anlamda hiçbir bağı olmayan, aralarında okyanusların bulunduğu ülkeler şuan aktif şekilde ticari faaliyet gösterebilir duruma geldi. Bunun sebebi ise elbette ki internet üzerinden yapılan alışverişler. 

Ticaretin Yeni Yüzü
Bilgisayarlar ve internetin hayatımıza girmesi kısa sürede girişimciler tarafından fark edildi ve bu işletmeler için bir avantaj haline dönüştürüldü. Bu sayede büyük şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler de gelişim göstererek çok daha fazla kişiye ürün ve hizmetlerini ulaştırabilir hale geldi. Dünyada pek çok müteşebbis internet sitelerini kullanarak adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. 
Web sitesi oluşturmak ve profesyonel anlamda bir web tasarımı yaptırmanın sizin işletmenize de elbette büyük faydaları olacaktır. Web tasarım, internet sitenizin göz yormayacak şekilde istenilen renklerin ağırlıklı olarak kullanılmasını, müşterinin gözünü yormayacak ve karmaşadan uzak bir görsel sağlanmasını, istenilen sekmeye ve ya ürüne kolaylıkla ulaşımı, aranan ürünle alakalı malların, yeni eklenen ve indirimdeki malların müşteriye gösterilmesini sağlayan, kısacası web sitenizi daha kullanışlı ve görsel anlamda estetik olmasını sağlayan çalışmaya denir. Web tasarım işi uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Kurumsal Web tasarımın en büyük avantajlarından bir tanesi de SEO çalışmasıdır. Açılımı ‘search engine optimization’ olan bu çalışma arama motorlarında sizin sunduğunuz mal ve ya hizmetlerin aratılması durumunda web sitenizin bulunan sonuçlar arasında üst sıralarda yer almanızı sağlayacaktır. Profesyonel Web tasarım yapılırken SEO çalışması da yapılır. 

Web Tasarımın Önemi
Web Sitesi ve Web tasarımın işletmenize katacağı artılardan bahsedecek olursak öncelikle daha fazla müşteriye ulaşmaktan bahsetmeliyiz. Web siteniz aracılığıyla sadece bulunduğunuz şehirdeki tüketicilere değil dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bir tüketiciye dahi ulaşabilirsiniz. Bu da müşteri sayınızı artırarak işletmenizin önceye oranla çok daha fazla ciro, dolayısıyla da çok daha fazla kâr elde etmesi anlamına gelir. 
Web tasarımın bir diğer faydası ise sizi rakip firmalardan ayırt edici olmasıdır. Yapılan bir araştırmaya göre Web sitesi olan bir işletmenin web sitesi bulunmayan bir işletmeye oranla tüketiciye çok daha fazla güven verdiği ortaya çıkmıştır. Bu da sizi rekabet halinde olduğunuz pek çok şirketin önüne geçirerek farklılık yaratmanızı sağlayacaktır. 
Reklam anlamında da web tasarımın şirketinize büyük ölçüde katkısı olacaktır. Güzel tasarlanmış bir Web Tasarım SEO çalışmasının da yardımıyla çok fazla kişiye ulaşacak ve marka değerinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca web siteniz zamanla daha fazla kişi tarafından ziyaret edileceği için, siteye ürün ve hizmetlerinizle alakalı aldığınız reklamlar da işletmenize fazladan gelir teşkil edecektir. 
Web sitesi ve kaliteli bir web tasarım link aynı zamanda kurumsallığın ve profesyonelliğin bir nişanıdır. Bu da şirketinizin, tüketici gözündeki imajını ve marka değerinizi yükseltecek bir etken olacaktır.
Web sitesi ve web tasarımın size sağlayacağı avantajlar elbette ki bunlarla bitmiyor. Serbest rekabetin çok çetin olduğu Türkiye piyasasında sizi rakiplerinizden ayıracak, kar maksimizasyonu ve minimum maliyetlerle en etkin şekilde reklamınızı yapmanızı sağlayacak web tasarım ve SEO çalışmasını siz de yaptırabilir ve şirketiniz büyürken siz de teknolojinin size sunduğu bu hizmetin tadını çıkarabilirsiniz.