Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, uluslararası turizm-seyahat endüstrisinin en prestijli etkinliklerinden olan 50. ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’na katıldı. TAV’ın işlettiği tüm havalimanları ve hizmet şirketleriyle temsil edildiği standı fuarın ilk gününde ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, “TAV Havalimanları olarak dünyanın her yerinden turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin buluştuğu ITB Berlin Fuarı’na 2001 yılından bu yana düzenli olarak katılıyoruz. Fuar boyunca kamu kurumları ve yerel yönetimlerle işbirliği halinde portföyümüzü oluşturan yedi ülkedeki 14 havalimanımızı ve bulundukları destinasyonları yoğun bir şekilde tanıtıyoruz. Yaz sezonu öncesinde, tur operatörleri ve havayollarıyla görüşerek özellikle Bodrum, İzmir ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarımıza direkt uçuşları artırmak üzere çalışıyoruz. TAV markasını taşıdığımız her coğrafyada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken faaliyet gösterdiğimiz bölgelerin turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlamak üzere çalışıyoruz” dedi.

2014’te iç hatlar, 2015’te de dış hatlar terminalini işletmeye başlayan TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nın yolcu trafiğini artırmak üzere geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün de resmen tanıdığı 20 uluslararası turizm fuarına katılım sağladı. Şirket bu yıl Mayıs-Haziran döneminde de dış hatlar trafiğinin en yoğun olduğu 10 ülkeden turizm üzerine çalışan gazetecileri Bodrum’da ağırlayarak bölgenin tanıtımını sürdürecek.

Bu yıl 9-13 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin, 160 bin metrekarelik fuar alanında 187 ülkeden gelen yaklaşık 10 bin katılımcı ve 180 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.