Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından altıncısı bu yıl düzenlenen ödüllerde en yüksek ikinci nota sahip şirket ödülünü aldı. TAV, ödüllerin başlangıcından bu yana, her yıl ilk üçte yer almayı başardı. 

TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen “Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde son altı yıldır ilk üç sırada yer alıyoruz ve başarılarımızın TKYD tarafından verilen bu ödüllerle tescil edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Özellikle yönetim kurulumuz ve yönetim kurulumuza bağlı komitelerde ortaya çıkan ortak aklı şirket stratejimize yansıtmaya büyük önem veriyoruz. Paydaşlarımız ve çalışanlarımızın da bu ortak akla dahil olması için iç süreçlerimizi düzenliyoruz. Kurumsal yönetim uygulamalarını da esas itibarıyla bu ruhu ortaya çıkarmaya yarayan araçlar olarak görüyor ve şirketimizin büyümesinin uzun vadede sürdürülebilirliğini mümkün kılıyoruz. Kurum kültürümüzün iki önemli sacayağı olan kurumsal yönetim ve inovasyon bir araya gelince, bu alanda her sene kendimizle yarışarak kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Yatırımcılarımızdan aldığımız geri dönüşler de şirketlerin bu alandaki farkındalığının özellikle büyük kurumsal fonların yatırım kararlarında çoğu zaman tayin edici önem arz ettiği yönünde” dedi.

TKYD tarafından kurumsal yönetim ilkelerinin yaygınlık kazanması amacıyla verilen ödüllerde ikinci sırada yer alan TAV Havalimanları, 9,41 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 2015 yılında 9,52 seviyesine çıkarttı.

TAV Havalimanları Holding, aynı zamanda Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik endeksindeki 29 şirket arasında yer alıyor.