Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim, sektörün önde gelen buluşmalarından Abu Dhabi Air Expo ve Passenger Terminal Expo fuarlarına katılıyor. Son dönemde yeni havalimanı yatırımlarıyla öne çıkan ve TAV Bilişim’in hedef bölgeleri arasında yer alan Orta Doğu’nun havacılık otoritelerini buluşturan Abu Dhabi Air Expo 8-10 Mart tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek. Bu yıl 90 ülkeden 5 bin katılımcıyı ağırlayacak olan Passenger Terminal Expo ise 15-17 Mart’ta Almanya’nın Köln şehrinde düzenleniyor.



TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Havalimanı işletmeciliğinde entegre bilişim çözümleri sunan ve dünyanın farklı noktalarında projeler üstlenen bir şirket olarak, bilgi birikimimizi havacılık otoriteleriyle buluşturuyoruz. Yüksek katma değer içeren bilişim çözümleri ihraç eden bir şirket olarak, Türkiye’nin dünya havacılık sektöründe geldiği noktaya katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Son olarak geliştirdiğimiz BRS (Baggage Reconciliation System) ürünümüzü bu iki önemli platformda da tanıtacağımız için ayrıca gururluyuz. BRS, bagaj uçağa yüklenirken, sefer doğrulaması ve yolcu-bagaj eşleştirilmesi yapan; bunun sonucunda uçuş güvenliğine katkı sağlayan ve kayıp bagaj oranlarını azaltmaya hizmet eden bir havacılık uygulamasıdır. Müşterilerimiz, hizmetlerimiz ve çalışan portföyümüzü beş kıtada büyütmeyi hedefleyen şirketimiz; havayolları ve yer hizmetleri firmaları ile havalimanı içerisindeki terminal havacılık sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırarak yolcu memnuniyetinin en üst seviyede olmasını amaçlıyor. Bunun için gerçekleştirdiğimiz projelerin ve kazanacağımız yeni ihalelerin, ülkemizi ve TAV Bilişim’i havacılık sektöründe küresel ölçekte daha bir güçlü konuma getirmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.



2005 yılında kurulan TAV Bilişim, üç kıtada, 31 havalimanına ve 21 şirkete hizmet veriyor. Tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan 50 milyon dolar değerinde iletişim teknolojileri ihalesini kazanan şirket, şu an beş kıtada, farklı noktalarda yer alan havalimanları için büyük montanlı ve yüksek kapasiteli ihalelere hazırlanıyor.



TAV Bilişim Hizmetleri hakkında

TAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Bilişim Hizmetleri, havacılık sektöründe yazılım ve donanım anlamında önemli bir marka olarak yerel ve global havalimanı hizmetleri ile çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyor. Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan TAV Bilişim Hizmetleri, üç kıtada, 31 havalimanına ve 21 farklı şirkete hizmet veriyor.

Havacılık sektörü ve teknoloji çözümleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri, karmaşık havalimanı operasyonlarının düzenli şekilde yönetimini sağlayıp, bilgi birikimini kullanarak yeni ürünler geliştiriyor. Şirketin geliştirdiği ürünler arasında AODB, IB, FIDS, RMS, CDM, SCMS, PIS, SIPA, TAV Mobile, VIP/ CIP Operation and Reservation Suite, MIS, IMS, SHRIKE, SmartZone yer alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri; Veri Depolama, UNIX ve Veritabanı Danışmanlık Hizmetleri, Sistem ve Altyapı Servisleri, Bilgi Teknolojileri ve Havacılık Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri ve Kurumsal Kaynak Planlama Danışmanlık Hizmetleri alanlarında da hizmet veriyor.

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha-Hammamet Havalimanları’nda kullanılıyor. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon alt yapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanıyor. Ayrıca Türkiye’de Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri; Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine Havalimanları’nda da TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen havacılık uygulamaları tercih ediliyor. En son Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de kazandığı Abu Dhabi Midfield Terminal Binası’nın altyapı ihalesini hayata geçirmeye başlayan TAV Bilişim Hizmetleri, havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasında yerini alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri ISO 9001 Kalite Yonetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına da sahip bulunuyor.