TAV Havalimanları’nın havalimanı işletmeciliği alanındaki bilgi birikimini dünyaya açan TAV Akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından denetlenerek sertifikalı sivil havacılık eğitimi vermek üzere yetkilendirildi. 
ICAO yetkilileri, iki aylık denetim sürecinin ardından İstanbul’a gelerek dört gün boyunca TAV Akademi’yi inceledi. Denetim sonucunda TAV Akademi’nin eğitim tasarımı, sunumu, eğitmenlerinin yetkinlikleri ve kalite yönetim sistemi açısından belirlenen standartlara uygunluğunu tespit edildi. 

TAV Akademi Başkanı Barış Müstecaplıoğlu “TAV Havalimanları olarak havalimanı işletmeciliği alanında küresel bir marka haline gelirken en önemli sermayemiz bu alandaki bilgi birikimimiz ve insan kaynağımız oldu. Bu birikimi kurumsallaştırarak geliştirmek ve dışarıya açmak üzere kurulan TAV Akademi bugün sivil havacılığın küresel çatı örgütü ICAO tarafından dünyanın her yerinde eğitim geliştirebilecek bir şirket olarak onaylandı. Bu gelişmeden büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul’u bu alanda küresel bir eğitim merkezi haline getirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Ana faaliyetlerinden biri havacılık çalışanlarının yetkinliklerini geliştirmek ve eğitim alanında küresel standartlar belirlemek olan ICAO, TAV Akademi’yi Ağustos 2015 itibariyle ICAO TRAINAIR Plus üyeliğine layık gördü.

ICAO TRAINAIR Plus üyelerinin büyük çoğunluğu devletlerin eğitim vermekle yükümlü sivil havacılık otoritelerinden oluşurken, bu konuda yetki sahibi özel sektörden sadece 16 şirket bulunuyor. TAV Akademi, Ağustos 2015 itibariyle bu 16 şirket arasında yer alıyor.

Bugün yedi ülkede 14 havalimanında faaliyet gösteren TAV Havalimanları’nın 15 bini aşkın çalışanının eğitim ve gelişim merkezi olan TAV Akademi, aynı zamanda Suudi Arabistan, Çin, Gürcistan, Arnavutluk gibi çok sayıda ülkenin havacılık profesyonellerine eğitim vererek dünya havacılık sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. TAV Akademi aynı zamanda, 1800’ün üzerinde havalimanının üye olduğu ve sektörün en büyük oluşumlarından Airports Council International’ın (ACI) dünyadaki 15 küresel eğitim merkezinden biri.

Sivil havacılık sektörünün standartlarını belirlemek ve bu standartların denetlemesi konusunda diğer sivil havacılık organizasyonlarına yol göstermek amacıyla 1944 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan ve bugün 191 üye ülkesi bulunan ICAO, sivil havacılık çalışanlarının eğitimleri konusunda da standartları belirleyen ana kuruluş olarak öne çıkıyor.