TBMM (AA) - Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, tarım sektörünü, siyaset üstü bir konu olarak gördüğünü belirterek, "Tarım sektörü hem stratejik önemi hem de çiftçinin, üreticinin durumu nedeniyle siyasi mülahazalara, oy hesaplarına malzeme yapılamayacak kadar önemli ve hassastır." dedi.

Konuk, komisyonun bugünkü toplantısında yaptığı konuşmada, aynı gaye için çalışan icra ile komisyon arasında istişare mekanizmasını açık tutarak, sektörde hizmet kalitesinin, yetkinliğin ve çeşitliliğin artırılmasını ve sinerji oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Recep Konuk, "Bir diğer amaç ise tarlada, tapanda, ahırda, ağılda üretim, talep ve beklentiler konusunda komisyonumuzun köprü işlevini daha etkin hale getirmektir. Çiftçimiz bir meselesi olduğunda çözümü, çareyi ilgili kurumlarla birlikte bizden de bekliyor. Biz sistemin detaylarına vakıf olacağız ki bürokratlarımızı doğru yönlendirelim. Biz sistemin detaylarına hakim olacağız ki çiftçimizin beklentilerini, isteklerini icraya doğru aktarabilelim, bakanlığımız ile komisyonda, Meclis'te çareler üretebilelim." değerlendirmesinde bulundu.

Tarım sektörünü, Türkiye için siyaset üstü bir konu olarak gördüğünü vurgulayan Konuk, "Tarım sektörü hem stratejik önemi, hem de çiftçinin, üreticinin durumu nedeniyle siyasi mülahazalara, oy hesaplarına malzeme yapılamayacak kadar önemli ve hassastır. Sektörü popülizmden uzak tutabilirsek, gıda güvenliğimize ve sektörün yapısal meselelerine süratle çare üretebiliriz. Günlük tartışmaların içinde tutarsak sektörün geleceğinde de zaman kaybederiz. Komisyonumuzda parti kimliğimizin önünde olan, olması gereken husus, hizmet sunma yükümlülüğünde olduğumuz ülke tarımı ve çiftçisidir." diye konuştu.

Gaye ortak olunca çözüm üretmenin de kolay hale geldiğini belirten Konuk, komisyon toplantısının, diyalog ve istişare zeminini kuvvetlendirmek için bir adım olarak değerlendirilmesini istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş de tarımsal destekler konusunda bilgiler vermek üzere, komisyona katıldıklarını anımsatarak, buradan çıkacak sinerjinin tarım sektörüne ve üreticilere katkı sunacağını kaydetti.

Daniş, "Buradan çıkacak sonuçlar, bakanlığımızın bundan sonraki çalışmalarında bizim için yol gösterici olacaktır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı bürokratları, tarımsal destekler konusunda sunum yaptı.