EDİRNE (AA) - Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, bayramın şeker tadında geçmesi için imalathanelerinde gece gündüz üretime devam ettiklerini belirtti.

Osmanlı’dan kalan tarihi lezzetleri bayram için hazırladıklarını ifade eden Meriç, ''Meşakkatli, nefis, ruhu tedavi edici bir aydan şimdi de mükafatlı bir döneme giriyoruz. Dil ve damaklarda artık bayram geliyor. Biz de ecdadımızın bize bıraktığı eşsiz lezzetleri üretmek için durmaksızın çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Ramazan ayının finali olan Ramazan Bayramı'na hazırlandıklarını aktaran Meriç, üretim kapasitelerini 2 katına çıkardıklarını vurguladı.

Bayramlarda hep bir araya gelip asırlık lezzetleri yiyerek sohbet ettiklerini anlatan Meriç, konuşmasına şöyle devam etti:

''Allah ağız lezzetimizi bozdurmasın. Ağız lezzetimiz de Edirne'nin tarihten gelen lezzetleri olan kallavi kurabiyesinden, badem ezmesinden, kavala kurabiyesinden, fındıklı lokumundan geliyor. Allah nasip ederse bayrama kavuşacağız. Bayramlardaki şekerleme geleneğinin yaşaması için biz de aşkla ve şevkle çalışmaya devam ediyoruz.” 

- Şehit aileleri ve gazilere bayram şekerlemeleri ücretsiz

Meriç, bayram boyunca şehit aileleri ve gazilere ücretsiz şekerleme ikram edeceğini belirtti.

Meriç, ''Eğer biz burada bu ürünleri yapabiliyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizden bize emanet kalan ailelerine ve gazilerimize şekerleme ikram etmek istiyoruz. Onlar için ürünlerimizden oluşan setimizi hazırlayacağız. Kendileri bize geldiğinde onlara ücretsiz bir şekilde bayram tatlılarını sunacağız.” diye konuştu.