Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendirirken, Alman Parlamentosunda talihsiz bir karar alındığını belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Tarihi bir yalana imza atıldı. Bu bizim için, Türk milleti için hiçbir anlam ifade etmiyor, hiçbir hüküm ifade etmiyor çünkü tarihi tarihçilere bırakmak gerektiğine inanıyoruz. Tarihçilerin bile ittifak etmediği, ihtilaf halinde oldukları bir meselede, uluslararası mahkemelerde bile farklı kararların alındığı bir meselede Alman Parlamentosunun böyle bir karara imza atması büyük bir talihsizliktir. Köklü Alman-Türk ilişkilerine ciddi bir darbe vurmuştur, zedelemiştir. Ümit ederiz ki bu yanlıştan kısa sürede dönülür."

Yıldırım, "Orada bunlar olurken Azeri topraklarında yaşanan vahşetin görülmemesi bir samimiyetsizliktir. Tarihe siyah gece olarak geçen Hocalı katliamını neden bu ülkeler gündemine almıyor, bu da bir soykırımdır, bu da bir katliamdır ve o kadar da uzağa gitmiyor, 100 yıla giden bir olay da değil. O yüzden burada yine bir çifte standardın süregeldiğini görüyoruz." diye konuştu.

"Almanya, aslında kendi tarihi hatasını ve ayıbını sıradanlaştırmak için parlamento marifetiyle böyle bir karar alarak geçiştirme amacını taşımaktadır." diyen Yıldırım, "Geçmişteki defterleri karıştırdığımız zaman en fazla hesabı çıkan ülkelerin başında Batı ülkeleri gelmektedir. Bu bakımdan Türkiye tarihi çok açık ve nettir. O eski defterlerde en alt sırada biz oluruz." değerlendirmesinde bulundu.