İSTANBUL (AA) - SAMET DOĞAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da bulunan Suudi Arabistanlı sanatçı Usame Fakih, "Özgür Türkiye" şarkısına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Türk halkının darbeye karşı duruşunu anlatan klip çekti.

Fakih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi olduğu gün Suudi Arabistan'da uçağının kalkmasını beklediğini söyledi.

Bütün arkadaşlarının ve sosyal medyadaki sevenlerinin İstanbul'a gitmemesini söylediğini ancak kimseyi dinlemediğini belirten Fakih, "Türkiye'de, darbeye karşı dimdik durmuş bu halkın yanında olmam gerektiğini hissediyordum. Böylelikle bütün İslam dünyasındaki darbeciler, bizim bir olduğumuzu, dayanışma içerisinde olduğumuzu görmeliydiler." dedi.

Türkiye'ye geldikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine gösterilerin yapıldığı alanlardan ayrılmadığını ifade eden Fakih, şunları şöyle konuştu:

"İnsanları gözlemledim. Taksim Meydanı'nda inanılmaz şeyler yaşandı. Bunları görmek, vatanını tankların önüne yatarak savunan insanların içerisinde bulunmak benim için şeref verici. İstanbul'da şarkımın sözlerini yazdım ve klip çekmeye başladım. Bir kaç gündür meydanlardaydım. Her şeyi kendi gözlerimle gördüm. İnsanlar bir an bile tereddüt yaşamadılar. Ben de bu şerefli halka bir armağan vermem gerektiğini düşündüm ve hızla klip çekmeye koyuldum. Pek çok klip çektim ama bu hayatımın en hızlısı oldu. Başından sonuna, 'Özgür Türkiye' şarkısını yazmak ve çekimlerini yapmak 7 saat sürdü."

Fakih, şarkının montajının Suudi Arabistan'da yapıldığını ve klibin Arap televizyonlarında ve sosyal medyada sürekli yayınlandığını vurgulayarak, "Klipte Türk halkının özgürlüğünü nasıl geri kazandığını ve Erdoğan'ın duruşunu anlatıyorum." diye konuştu.

Son 5 gündür Arap dünyasının sosyal medyada sadece Türkiye'yi konuştuğunu, Türk halkının sadece Arap dünyasına değil bütün dünya insanlarına büyük örnek olduğunu aktaran Fakih, "Biz bir vücuduz. Bir uzuv ağrıdığında vücudun diğer yerlerinin kayıtsız kalması mümkün değil. Eğer Türkiye düşseydi İslam dünyası düşerdi." şeklinde konuştu.

Fakih, Türk halkının hem çok ilginç hem de çok vefalı olduğuna dikkati çekti.

Sokaklarda saatlerce yaşlısından çocuğuna insanların beklediğini, evlerine dönmediğini gördüğünü dile getiren Fakih, şunları kaydetti:

"İstanbul'dayken boş durmuyordum, hastanelere gidip yaralıları ziyaret ediyordum. Türk halkını Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğu için kutluyorum. Böyle bir medeniyete, bu tarihe sahip oldukları ve onları korudukları için kutluyorum. Türkiye bir hazine ve bu hazineyi bütün İslam dünyası korumak ve değerini bilmek zorunda."