ÇORUM (AA) - Çorum'da yaşayan ve yakınlarının mutlu günlerine ortak olmak amacıyla ücretsiz nikah şekeri paketleri hazırlayan ve süslemeler yapan iki çocuk annesi girişimci, bu alanda kendi iş yerini açtı.
2 yıl önce organizasyon firması açan Arzu Başkeşçi, muhasebecilikten patronluğa uzanan yaşam öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Bir iş yerinde muhasebeci olarak çalışırken yakın çevresinin mutlu günlerine ortak olmak amacıyla evde ücretsiz nikah şekeri paketleri yaptığını belirten Başkeşçi, bunları kendine özgü süslemelerle donattığını söyledi.

Yaptığı araştırmanın ardından kendi iş yerini açmaya karar verdiğini anlatan Başkeşçi, "Bir organizasyon firmasının bayiliğini alarak kendi işimin patronu olmaya karar verdim. Eşim ve ailem de bu konuda bana büyük destek verdi" dedi.

Gerekli sermayeyi mikrokrediden karşıladığını aktaran Başkeşçi, şöyle devam etti:

"İş yeri açmaya karar verdikten sonra mikrokredi ile tanıştım. 600 lira kredi çekerek nikah şekeri paketleri yapmak ve değişik süslemeler oluşturmak için malzeme alarak iş yerini açtım. Her geçen gün artan ilgiyle karşılaştım. Bayiliğini yaptığım firmanın yanı sıra kendi yaptığım ürünleri de satmaya başladım. Çorum başta olmak üzere Yozgat ve Amasya'da yaşayan, dünya evine girmeye hazırlanan, düğün, nikah ve kına gecesi yapmak isteyenlerden siparişler alıyorum. Onların mutluluklarına ortak oluyorum. Bu işi sevmem de başarılı olmamın nedenleri arasında."

Yanında bir kişi çalıştığını dile getiren Başkeşçi, "Açılışlara ve düğünlere giderek farklı süslemeler yapıyorum. Organizasyonlarda çocukları eğlendirmek ve dikkat çekmek için çizgi film kahramanlarının kostümlerini kullanıyoruz. Bu kostümleri zaman zaman ben de giyiyorum. Üniversitede eğitim gören öğrenciler de bu kostümleri giyerek yanımda çalışıyor, onlara da harçlıklarını çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Başkeşçi, iş yerini açtığı ilk günlerde şimdiki gibi büyük bir ilgiyle karşılaşacağını ummadığını belirterek istediğinde kadının başaramayacağı iş olmadığına inandığını kaydetti.