ŞANLIURFA (AA) - Suriyeli ressam, Favvaz El-Bedran, yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun resimlerinin yanı sıra diğer eserleriyle sergi açmak istiyor.

Suriye'nin Haseke kentinde resim öğretmeliği yapan Bedran, çatışmaların artması üzerine yaklaşık 3 yıl önce çareyi ailesiyle Türkiye'ye sığınmakta buldu. 

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları evde çocukları, gelini ve 6 torunuyla yaşayan Bedran, resim yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na derin bir muhabbet duyduğunu ve bunu da yaptığı resimlerle ifade etmeye çalıştığını söyledi.

Yaptığı resimler sayesinde acılarını hafiflettiğini anlatan Bedran, şöyle konuştu:

"İnsanın ülkesini terk etmesi çok kötü bir duygu ama biz burada hiç yabancılık çekmedik aksine başta Erdoğan ve Davutoğlu olmak üzere bize herkes çok değer verdi. Sıkıntılarımız var ama mutluyuz. Resim yaparak ailemin geçimini sağlıyorum, onun dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun resimlerini de yaptım tabloları evimi süslüyor, resimlere her baktığımda onlara dua ediyorum. İnşallah bu resimlerle sergi açmayı düşünüyorum."

Bedran, Suriye'de tanınan ressamlarından biri olduğunu belirterek, Türkiye'de de kendini ispatlamaya çalıştığını sözlerine ekledi.