ANKARA (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlara ait fotoğraf kareleri basınla paylaşıldı. 
İlçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan kapsamlı operasyonlar dün de devam etti. 

Basınla paylaşılan fotoğraf karelerinde teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla güvenlik güçlerinin yoğun çabası gözler önüne seriliyor. 

Operasyonlar sırasında sokaklarda kurulan barikatların Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinesi (AZMİM) ile kaldırıldığı sıradaki karelerle, bölücü terör örgütü tarafından karargah olarak kullanılan ve ardından yakılan Mardinkapı İlkokulunun güvenlik kuvvetlerince kontrol altına alınmasına ait kareler de dikkati çekiyor. 

Terör örgütü PKK'nın yaktığı evler ve sokaklara kurduğu barikatlar, barikatların tuzaklanmasında kullanılan tüpler, sokaklara yerleştirilen el yapımı bombalar, evin içine yerleştirilmiş patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcılara ait karelere de yer verildi. 

Helikopterlerden ya da insansız hava araçlarından görülmeyi engellemek amacıyla yapılan perdeleme ve mevzilerin de yer aldığı karelerde, güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı kullanılamaz hale getirilen sokak ve evlere ilişkin görseller ile terör örgütü mensuplarının evden eve geçiş için açtığı delikler de görülüyor.

Güvenlik güçlerinin bir çocukla ilgilendiği sırada çekilen iki görsel de paylaşılan kareler arasında yer aldı.

Basınla paylaşılan karelerden birinde de Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünün yer aldığı tabelanın bulunduğu alanda görev yapan bir askerin görüntüsü dikkati çekti.