Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Sudanlı kız öğrencileri Türkiye'de ağırladı.
YTB'den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Gençlik Forumu Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen, "Sudan'dan Türkiye'ye Ortak Değerlerin İzinde" projesi kapsamında 35 Sudanlı kız öğrenci Türkiye'ye geldi.

Sudanlı gençler, tarihi güçlü bağlara sahip Sudan ile Türkiye arasındaki gençlik çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan proje çerçevesinde Türkiye'de olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Kendisini ziyaret eden gençlerle sohbet eden YTB Başkanı Kudret Bülbül, Sudanlılar başta olmak üzere Ortadoğu'daki bütün kardeşlerimizi birer akraba olarak görüyor ve onlarla daha yakın çalışmak istiyoruz" dedi. 

Türkiye ile ilgili çalışmalar yapan öğrencilere YTB'nin verdiği desteği hatırlatan Bülbül, "Türkiye'ye yönelik bir çalışma yapmak isterseniz maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız. İlerideki günlerde sizleri yeniden Türkiye’de görmek isteriz" ifadesini kullandı.

Bülbül, Sudan ile Türkiye'yi iki dost ve kardeş ülke olarak nitelendirerek, Sudanlı öğrencilere Türkiye ile daha yakından ilgilenmelerini tavsiye etti.

Proje çerçevesinde Sudan'daki sivil toplum kuruluşlarında rol alan 35 Sudanlı bayan öğrenci Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale'de çeşitli program ve etkinliklere katılacak.