Sony, film yapımlarında yaratıcı belgesel hikaye anlatımını ön plana çıkarmak için düzenlediği özel yarışmanın duyurusunu yaptı. Dünyanın her yerinden içerik oluşturucuların hayal gücünü ve azmini ödüllendirecek yarışmanın kazananı, çalışmalarında kullanabileceği yeni PXW-FS7M2K kamerayı kazanacak.



Sony, belgesel yapımcılarına, muhteşem bir kamera olan yeni PXW-FS7M2K'yi kazanma şansı veriyor. Katılımcıların kendi hikaye anlatma becerilerini sergileyen kısa, bir dakikalık bir belgeseli göndermeleri gerekiyor. İçerik oluşturucu, hikayesini anlatırken kullandığı tekniklere göre değerlendirilecektir.



Yarışmaya katılmak için, tüm başvurular YouTube'a yüklenmeli ve Sony Profesyonel formuyla birlikte 12 Mart'a kadar gönderilmelidir. 1-12 Mart tarihleri arasında YouTube'da en çok "beğeni" alan ilk on video finale kalacak ve tanınmış film yapımcısı Philip Bloom, yarışmanın birincisini ve ikincisini seçecektir. Yarışmanın birinci ve ikincisi, 22 Mart'taki canlı sinema web semineri sırasında duyurulacaktır. İkinciye video kamera Sony α7S II verilecektir.



Serbest film yapımcısı Philip Bloom yarışmayla ilgili şunları söyledi: “Film yapımı sektöründe çalışmalarınızın fark edilmesini sağlamak çok zor olabiliyor, bu yüzden bu tür yarışmaların önemi çok büyük. Bu yarışmalar film yapımcılarına daha fazla fark edilme imkanı vermekle kalmıyor, her düzeydeki içerik oluşturucularına da pazardaki en iyi belgesel video kameralarından biri olan yeni FS7 II'yi kazanma şansı sunuyor. Katılımcıların sadece 60 saniyede nasıl bir hikaye anlatıp geliştireceğini, ayrıca çalışmalarının diğerlerinden ayrışması için hangi farklı teknikleri kullanacağını görmeyi heyecanla bekliyorum."



2016'nın sonunda FS Serisi Super35mm ailesine eklenen kamera, yaratıcı belgesel ve bağımsız prodüksiyon için Elektronik Değişken ND Filtreler, Kilitleme Kolu Tipi E-yuva ve İncelikli Mekanik Tasarım gibi gelişmiş özellikler sunuyor. Orijinal FS7'nin en güçlü yönlerini temel alan bu yeni model, uzun süreli çekim ve prodüksiyon uygulamaları için optimize edildi. Sony’nin rakipsiz teknolojisi, FS7 II ile çekim yapmayı gerçekten özgürleştirici bir deneyim haline getiriyor ve BT2020 renk alanında kayıt yapma seçeneği sağlayarak Sony'den beklendiği gibi büyüleyici 4K görüntüler sunuyor.



Sony Profesyonel Avrupa'nın Avrupa Ürün Pazarlama Müdürü James Leach yarışma hakkında şu açıklamayı yaptı: "Bu yıl yeni bir film yapımı yarışması düzenlemekten, tutkulu içerik oluşturuculara çalışmalarını sergileyecekleri bir platform sunmaktan ve onlara yeni FS7 II'yi kazanma imkanı vermekten çok mutluyuz. Aktif varlık göstermeye ve yeni nesil belgesel film yapımcılarını teşvik etmeye çok önem veriyoruz; bu yılın gönderilerini heyecanla bekliyoruz."

-Sony Hakkında
Sony Profesyonel Çözümler, görüntülerin inanılmaz gücünü ortaya çıkarma hedefiyle çalışıyor. Müşterilerimizin hikayelerini anlatmalarına yardımcı olmak,hayatlarına büyük değişimler getirmek, duygusal bağlantı kurmalarını sağlamak, öğrenmelerini desteklemek ve potansiyellerini açığa çıkarmak, vizyonumuzun özünü oluşturuyor. Teknolojinin ve yaratıcılığın başarılı birleşimi sayesinde Sony, yenilikçi ve dönüştürücü müşteri çözümleri sunmak üzere Medya ve Yayıncılık, Tiyatro, Sağlık, Spor, Eğitim piyasaları ve Kurumsal pazarlar dahil olmak üzere çok farklı sektörlerden işletmelerle ortaklıklar yürütmektedir. 30 yılı aşkın deneyimi ve köklü teknoloji iş ortaklarının oluşturduğu güvenilir ağıyla çalışan Sony'nin geniş ürün ve hizmet teklifleri portföyü, işletmelere gerçek bir değer sunarken müşterileri bilgilendiriyor, eğitiyor, eğlendiriyor ve onlara ilham veriyor. Daha fazla bilgi için http://www.pro.sony.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz


Bizi Twitter adresimizden takip edebilirsiniz: @SonyProEurope / http://www.twitter.com/sonyproeurope