Almanya’nın en genç ileri teknoloji şirketlerinden OC3 AG, ilk ürünü Solarion M210 Serisi’ni, TÜYAP’ta düzenlenen Yapı Fuarı’nda tanıttı. Türkiye’yi güneş panelleri teknolojisinde dünyada söz sahibi ülkelerden biri yapmaya hazırlanan OC3 AG, sahip olduğu ileri teknoloji ile ürettiği Solarion M210P/T güneş paneli sayesinde güneş enerjisini en verimli şekilde kullanmak isteyen işletmeler için büyük bir avantaj sağlıyor. Çatılara uyumlu sentetik su yalıtım membranlarına entegre edilebilen solar panel Solarion M210P/T, endüstriyel çatılar ile uyumlu olması, çatıların statik yapısına zarar vermemesi ve ekstra bir konstrüksiyon gerektirmeden çatılara ısı kaynağı ile kolayca entegre edilebilmesinin yanı sıra; hafifliği, yüksek verimli olması ve su yalıtımını sürdürme özelliği ile bugüne kadar üretilmiş en gelişmiş güneş paneli olarak öne çıkıyor. 

M210P / M210T’nin PVC ve TPO çatı uygulamalarına uyumlu solar panel uygulaması talebinin artması üzerine özel olarak tasarlandığını edildiğini anlatan OC3 AG Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Yavuz, bu teknolojinin dünyada ilk olarak OC3 tarafından Solarion markasıyla üretildiğini ve patentlenerek koruma altına alındığına dikkat çekti. Ürünün en önemli özelliğinin, yeni yapılan ya da mevcut endüstriyel çatılara kolayca entegre edilebilmesi olduğunu hatırlatan Nazım Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Türkiye yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli yönünden fosil kaynaklara göre daha avantajlı durumda. Özellikle de güneşi kullanma potansiyeli oldukça yüksek. Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretimi konusundaki en büyük potansiyeli çatılardadır. Holding bünyesindeki firmalarımızda oluşmuş çatı ile ilgili tecrübelerimizi, OC3 AG’nin teknoloji ile ilgili bilgi birikimini birleştirdik ve uzun test süreçlerinin ardından bu ürünün seri üretimine başladık. Hedefimiz çatılara uygulanabilir GES pazarında en uygun çözümler ile hem Türkiye’deki hem de Avrupa’daki sanayiciler, uygulamacılara ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Türkiye’de öncelikli olarak çatıları PVC veya TPO membranlarla kaplı olan havalimanlarını, endüstriyel tesisleri, AVM’ lerini ve lojistik ve soğuk hava depolarını hedefliyoruz.”


Solar modülde devrim
Solarion M210 Serisi, Avrupa’nın en önde gelen hücre üreticisinden tedarik edilen Monokristal hücreler sentetik su yalıtım membranı ile cam arasına özel bir tasarımla dizildi. Bu sayede paneller maksimum mekanik mukavemet ve dayanıklılık sunuyor. OC3 AG modüllerinin hızlı ve kolay uygulanma özelliği, çatılara uygun solar modüller arasında adeta bir devrim yaratıyor. SOLARION M210 Serisi’nin boyutları 1.62m x 1.15 m olup kalınlığı 35mm iken, J-box dahil edildiğine dahi bu boyutlar 64 mm’de sınırlı kalıyor. Modüller 210W güç üretirken, paneller metrekare başına sadece 9,6 kg’lık bir ağırlık uyguluyor. 

Çatıya ve yalıtıma zarar vermiyor
Çatılardaki talebe yönelik olarak tasarlanıp geliştirilen Solarion M210 serisi paneller, uygulama yapılan çatılarda ekstra bir çelik konstrüksiyon yükü yaratmıyor. Ayrıca çatıya herhangi bir vidalama ya da mekanik darbe uygulanmaması sayesinde çatıya ve mevcut yalıtıma zarar vermiyor. Bu sayede çatının statik yapısı rahatlıkla korunuyor. Solarion M210 serisinin arka yüzeyi uygulanacak alana bağlı olarak PVC ya da TPO malzemeden imal edilebiliyor. Böylece ürün PVC ya da TPO çatıya ısı kaynağı ile lamine ediliyor. Bu sayede de çatının su yalıtımı garanti altına alınmış oluyor.