AA muhabirinin derlediği bilgilere göre,  HDP 268 kadın adayla ilk sırayı alırkenAK Parti 99, CHP 103, MHP ise 61 kadın aday gösterdi.
AK Parti'de 4 kadın aday liste başı

Mevcut Parlamentoda 312 milletvekilinin 45'i kadın olan AK Parti'nin 2015 genel seçimlerindeki hedefi en az 80 kadın milletvekili. AK Parti 4 şehirde kadınlara ilk sıradan yer verirken, kadın adayların büyük bir bölümünü de seçilebilecek sıralardan aday gösterdi.

AK Parti'de 28 Şubat sürecinin mağdurları Fatma Benli, Leyla Şahin Usta'nın yanı sıra Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı gibi dönemin sembol isimleri yer buldu.

CHP'de avukat adaylar çoğunlukta

Milletvekili aday listelerinde 103 kadın aday bulunan CHP'de İstanbul, İzmir ve Ankara'da ilk sıralar kadınların oldu. 

İstanbul, İzmir ve Ankara'da ilk sıraları kadınlara bırakan CHP'de, şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok, Ermeni cemaatini temsilen avukat Selina Özuzun Doğan ile İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan dikkati çekiyor.

MHP'nin adaylarının 61'i kadın 

MHP'de, 61 kadın aday bulunuyor. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul 3. bölge birinci sıradan aday olurken Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel Eskişehir birinci sıradan, Zuhal Topçu Ankara 1. bölge ikinci sıradan aday gösterildi. 

HDP'den 268 kadın aday

HDP'de ise Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ Van birinci sıra, Grup Başkanvekili Pervin Buldan İstanbul 3. Bölge birinci sıra, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ise Ağrı birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

Meclis'e daha fazla kadın milletvekili girecek

7 Haziran'da yapılacak seçimde kadın milletvekili aday sayılarının artmasının yanı sıra, seçilebilecek sıralardan listelere girmesi, önümüzdeki seçimde kadınların Parlamentoda daha çok temsil edileceğini gösteriyor.

2011 seçimindeki oy oranları dikkate alındığında, bu seçimde partiler aynı oyu alması durumunda Meclis'teki mevcut kadın milletvekili sayısı 77'den 86'ya çıkacak. Buna göre AK Parti 52, CHP 19, HDP 12 ve MHP 3 kadın milletvekili çıkarabilir.