İSTANBUL (AA) - Altı sanatçının farklı konuları işlediği eserlerinin yer aldığı "Six Pack" resim sergisi ziyarete açıldı.

Beyoğlu'ndaki Huri's Studio'da açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Huri Kiriş, sergideki 3 eserinde mülteci krizini konu aldığını belirtti. 

Serginin konseptinin, "dünyada yaşatılan cehennemvari hayat"la ilgili olduğunu söyleyen Kiriş, "Burada özellikle mülksüzleşmeyle ilgili çalıştım. Mültecilerin başına gelen trajedilerin çoğunlukla denizde olanlarına şahit oluyor, görüyoruz. Karada yaşaması gereken insanların, suda ölmesi çok büyük bir dramdır." dedi.

Sergideki diğer iki resminde balık ve kuş olduğuna işaret eden Kiriş, şunları aktardı:

"Suyun içinde yaşaması gereken bir canlı nasıl sudan çıkarınca ölüyorsa ya da havada uçması gereken bir canlı yere indiği zaman artık yaşamını sürdüremiyorsa, bunlar aslında mülksüzleşmenin metaforu bir anlamda. Tarihsel olarak da baktığımızda, günümüze özgü bir şey de değil. Bu konularda çok ünlü işler var, zamanımızda yapılan. İnsanlık tarihi, bir nevi göç tarihi. Göçler sonucu savaşlar, asıl mülkiyetin bir türlü paylaşılamaması üzerine. (Eserler) Günümüzde de bu durumun devam etmesi üzerine bir bakış diyebiliriz."

Sergide 3 eseri bulunan Selim Büyükgüner de eserlerinde tahakkümü konu aldığını dile getirerek, "Hayvanlar üzerinde insanların kurduğu tahakküm ve buna göre o hayvanların kimliklerinin yeniden oluşturması. İnsanın tüketmek için yaptığı en kolay şey kimlikleri yeniden oluşturmaktır. Ben de bunu hayvan kısmıyla ele alıyorum şu anda." diye konuştu. 

Eserlerinde kağıt ve mürekkepli kalem kullandığını kaydeden Büyükgüner, "Hayvanların kimliklerini yeniden inşa ederek, onları daha rahat yiyebiliyoruz. daha rahat biniyoruz. Sağlık ve kozmetik sektöründe daha rahat deneyler yapılabiliyor ve onların canını daha rahat yakabiliyoruz. Çünkü kimliği yeniden oluşturduğumuzda, onların herhangi bir varlığı kalmıyor. Ben de bunları işledim. Bu soruna değindim." ifadesini kullandı.

Sergi, 24 Nisan'a kadar açık kalacak.