İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin sezon açılışında, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın gündeme getirdiği kayak simülasyon merkezinin kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.
Bakan Yılmaz'ın projeye destek vereceğini belirtmesinin ardından çalışmalara başladıklarını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda, kayak simülasyon merkezi için Türkiye genelinde araştırma yaptık. Örnekleri nerede var, nasıl yapılmış, bununla ilgili arkadaşlarımız bize rapor sundu. Yaptığımız Çocuk Oyun Kütüphanesinde 3-4 odayı simülasyon bölümü olarak tasarlayıp kış sporları adına önemli bir çalışmaya daha imza atmış olacağız. Böylelikle hem Çocuk Oyun Kütüphanemizi anlamlı hale getireceğiz hem de çocuklarımıza kayak kültürünü aşılayacağız. Burada öncelikle teorik bilgiler verilip, pratiğini de Yıldız Dağı'nda sağlamaya çalışacağız. İnşallah bu çalışmamız, Türkiye'deki kayak merkezleri içerisinde belki de ilk ve örnek olacak bir uygulama olacak. Sivas'taki ihtiyacı da çok rahat giderecek bir sistem kurmuş olacağız."

Ayhan, yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesinin bu yıl tamamlanacağını belirtti.

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde sezon açılışının ardından Sivas'ta kayağa ilginin yoğun olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Ayhan, Yıldız Dağı'na yapılan tesislerin atıl yatırım olmadığının ortaya çıktığını vurguladı.

Ayhan, "Snow akademi (kayak okulu) kurma düşüncemiz var. Sivas İl Özel İdaresi Spor Kulübünü aktif hale getireceğiz. Cumhuriyet Üniversitemiz yüksek irtifa merkeziyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikle böyle bir kayak merkezinin olması, kayak altyapısının hazır olması, çocuklarımızın bu ilgiyi hissetmeleri ve akabinde de bir eğitim programının gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.