Kapadokya'da bir at çiftliğini gezen Sırp öğrenciler, atlı safari turuna katıldı. 
NEÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç başkanlığındaki bir heyetin geçen yıl Sırbistan’ı ziyaret ettiğini ve bu ülkedeki üniversitelerle işbirliği anlaşması imzalandığını aktardı.

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği ile NEÜ işbirliğinde, 26 öğrenciyi Türkiye’ye davet ettiklerini belirten Çeribaş, şunları kaydetti:

"Belgrad Üniversitesi, Novisad Üniversitesi ve Novipazar Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencileri Türkiye’ye davet ettik. Bir ay boyunca Kapadokya’da misafirimiz olacak öğrenciler burada kaldıkları süre içerisinde hem Türkçe dersleri alacak hem de çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere katılacaklar. Hazırladığımız program sayesinde Sırbistanlı öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanımalarını istiyoruz. Bunun için çeşitli gezi programlarının yanı sıra konuk öğrencilerimizle Türk ailelerine misafir olup onlara Türk örf ve adetlerini tanıtıyoruz. Türk yemeklerini tadan öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri Türkçelerini bu sayede geliştirme imkanı da buluyor."

Çeribaş, NEÜ ile Sırbistan'da bulunan üniversiteler arasındaki işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini dile getirerek, "Üniversitemizden bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci 2016 yılında bu ülkeye giderek Sırbistan’da Türkoloji Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilere ders verecek" dedi.