Sırbistan'ın resmi Haber Ajansı TANJUG'un özelleştirilmesinde yeniden ihale yapılacak.
Hisselerinin tamamı devlete ait olan haber ajansının özelleştirilmesi sürecinde 30 Haziran 2015 tarihinde yapılan ilk turda alıcı çıkmaması nedeniyle, önümüzdeki günlerde satış için ikinci turun yapılacağı bildirildi.

AA'ya açıklamada bulunan Sırbistan Özelleştirme Ajansı Müdürü Lyubomir Şubara, başlangıç fiyatının 760 bin 935 avro olarak belirlendiği ilk turda birkaç teklif geldiğini ancak tarafların gerekli depozitoyu ödememeleri gerekçesiyle ilk turun başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Önümüzdeki günlerde ikinci tur ihale için duyurunun yapılacağını açıklayan Şubara, ihale başlangıç fiyatının ilk fiyatın yarısı olacağını belirtti.

Şubara, TANJUG'un özelleştirilmesi halinde satın alanın arşiv dışında ajansın tüm belgelerine ulaşabileceğini, arşivin ise devlet arşivine aktarılacağını kaydetti.

Özelleştirmeye yerli, yabancı, özel ve tüzel kişilerin katılabileceğine işaret eden Şubara, özelleştirmenin gerçekleşmesinin ardından da satın alan kişi ya da şirketle ilgili bazı kontrollerin yapılacağını, bu kontrollerin ardından nihai satın satış anlaşmasının imzalanacağına dikkat çekti.

- TANJUG

Yeni Yugoslavya Telgraf Ajansı (TANJUG), 5 Kasım 1943 tarihinde bugün Bosna Hersek sınırları içerisinde kalan Yaytse şehrinde Yugoslavya Komünist Partisi tarafından kuruldu.

İkinci Dünya Savaşı'nda Partizan'ların mücadeleleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kurulan TANJUG, eski Yugoslavya dağılana kadar ülkenin resmi haber ajansı olarak faaliyet gösterdi.

TANJUG, 2006 yılından itibaren Sırbistan'ın resmi haber ajansı olarak hizmet veriyor.