Platformun, "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" kapsamında topladığı gıda, içme suyu, ilaç, oyuncak ve giysi Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda sağlanan iki tır yardım malzemesinin Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.
Platform Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, dört yıldır ülkenin iç kısımlarında yaşayanlara ve Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilere yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Yardımların gönderilmesine katkı sağlayan hayırseverlere ve idarecilere teşekkür eden Gerem, özellikle ramazan dolayısıyla daha fazla yardımı ulaştırmak istediklerini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince 2 bin aileye yetecek 2 tır gıda yardımının yapıldığını vurgulayan Gerem, şunları ifade etti:

"Hayırsever Kayserililere yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yine Van'dan gelen iki tır yardımı da bugün sınır ötesine gönderiyoruz. Gidecek yardımların yarısı, yani bir tırı sudan oluşuyor çünkü orada su sıkıntısı çok fazla. Öte yandan bu ramazan Şanlıurfa merkezde kendi imkanlarıyla kalan 500 bin sığınmacının sofrasına yine çorba ulaştırmak istiyoruz. Sığınmacıları yalnız bırakmamak için hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de Suriye'de iç karışıklığın çıkmaması için Türkiye'nin gösterdiği yoğun çabaya rağmen Beşşar Esed yönetiminin halkına zulüm yapmayı tercih ettiğini ifade etti.

Güvenç, mazlum halkın mağdur olmaması için Türk insanının da yoğun bir şekilde sığınmacılara destek olmaya gayret gösterdiğini dile getirdi.

Türk milletinin kendine yakışanı yaptığını belirten Güvenç, iki komşu ülke halkı arasındaki yardımlaşmanın dünya tarihine geçtiğine inandığını sözlerine ekledi.