Genelkurmay Başkanlığından,  Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerinşehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği kaydedildi.

Patlama sonucunda kahraman 8 personelin şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'dan,  Siirt-Pervari'de 8 askerinşehit düştüğü terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan telefonla görüştüğü Orgeneral Akar ve Vali Tutulmaz'a, Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde 8 askerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Şehit askerlere Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri camiası başta olmak üzere tüm millete başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralı asker için de acil şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu Vali Tutulmaz'dan bilgi aldı

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile telefonda görüştü.

Davutoğlu'nun, görüşmede, Vali Tutulmaz'dan Siirt'teki terör saldırısıyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Öte yandan, Başbakan Davutoğlu'nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanları kabulünde de başta Siirt'teki saldırı olmak üzere terörle mücadeledeki mevcut durumun detaylı şekilde ele alındığı bildirildi.

Askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Terör örgütü PKK mensuplarınca Başkale-Hakkari karayolunun 75. kilometresindeki Samandöken Mahallesi mevkisinde karayoluna döşenen uzaktan kumandalı bomba düzeneği, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı.

Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlamanın etkisiyle hasar oluşan yol ulaşıma kapatıldı. Yolu kullanamayan sürücüler, tarla ve patika yollardan geçerek ulaşımlarını sağlıyor.