KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Türkiye'nin dördüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde hafızlık eğitimi alan öğrenciler, her gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit düşen polis ve askerler için hatim indiriyor.

Abdulhamithan Camisi Yatılı Kur'an Kursu'nda eğitim gören 70 öğrenci, ülkenin huzuru için canları pahasına görevlerini yaparken şehit düşen güvenlik güçleri için her gün sabah namazı sonrası Kur'an-ı Kerim'i hatmediyor, dualar ediyor. 

Kurs yöneticisi Ramazan Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kolay kurulmadığını belirterek, cennet vatanı koruyan güvenlik güçlerine her gün dualarla manevi anlamda destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kursun 2012 yılından beri faaliyette olduğunu, 70 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını dile getiren Okumuş, "Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu'nda canla başla çalışan güvenlik güçlerimiz, ülkemizin birlik ve beraberliği için büyük bir mücadele içerisindeler. Büyük bir destansı gayret gösteriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Şehit olanlara buradan dua edip hatim okuyoruz. Çünkü bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkede sahipsiz değildir. Maddi ve manevi olarak her türlü desteğimizi canla başla vermeye çalışıyoruz. Duamızı eksik etmiyoruz" diye konuştu.

Okumuş, öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayan Abdulhamithan Cami Vakfı yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.