İSTANBUL (AA) - Van'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Önder Ertaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 
Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına şehidin yakınları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, askeri ve mülki erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada şehit polis memurunun babası Durmuş Ali Ertaş'a taziyelerini iletti. 

Şehit polisin eşi Arzu Ertaş, annesi Emine Ertaş, kızı Erva Ertaş, tabutun önünde gözyaşı döktü. Şehit polisin 8 yaşındaki kızı Erva Ertaş'ın "Babacığım ben sana gitme demiştim, dinlemedin" şeklindeki sözleri herkesi duygulandırdı.

Cenaze namazını kıldıran İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, şehit düşen Önder Ertaş'a rahmet diledi, terörle mücadele edenler için de dua etti. Yaran, "Her türlü terörden ve teröristten, sen bizleri ve ülkemizi ve bütün dünyayı muhafaza eyle ya Rabbi. Senin yolunda fedai can eden şehitlerimize rahmet eyle ya Rabbi" ifadelerini kullandı.  

Şehit polisin naaşı, cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Polis Şehitliğine götürüldü.

Bu arada Eyüp Sultan Camisi'nde şehit polisin yanı sıra vefat eden başka bir vatandaşın da cenaze namazı kılındı.