İZMİR (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan piyade er Gürkan Necati Yenikapı, İzmir'de toprağa verildi.
Şehit Yenikapı için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazına müteakip tören düzenlendi. Törende şehidin babası Feyzi, annesi Neriman Yenikapı ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

İl Müftüsü Ramazan Muslu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu.

Şehidin yakınları ve protokol üyeleri, askeri bando eşliğinde bir süre top arabasının ardından yürüyerek, cenazeyi selamladı.

Şehit Yenikapı'nın naaşı, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- "Terörün dini, imanı yok"

Baba Yenikapı, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ölmediğini, şehit olduğunu söyledi.

Yenikapı, "Korkmasın evladım, baban burada. Annem, babam, sülalem Kürt. Bunlar neyin peşindeler? Terör insanın kanını emer. Yalanla, dolanla bu iş yürümez. Gençlerin beynini yıkarlar. Allah'tan korksunlar. Benim bir bayrağım var, işte, ay yıldızlı bayrağım, başka yok. Terörün dini, imanı yok. Allah sevdiği kulunu aldı, yolu açık olsun" diye konuştu.

Önceki gün, Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi'nde zırhlı kobra aracının geçişi sırasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, patlamada Jandarma Uzman Çavuş Kadir Kayveni, Piyade Uzman Onbaşı Faruk Gezen ve piyade er Gürkan Necati Yenikapı şehit olmuş, biri asker biri polis 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.