ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da vatani görevini yaparken 1968 yılında trafik kazası sonucu şehit düşen ve o tarihte memleketi Ağrı'ya götürülemediği için Çankırı'da defnedilen şehit Filit Çetintaş'ın mezarı belediye ekipleri tarafından bulundu. Şehidin ailesine haber verilmesi üzerine kente gelen kardeşi, ağabeyinin mezarı başında dua etti.

Edinilen bilgiye göre, Çankırı'da askerlik yaparken 1968 yılında trafik kazası sonucu şehit olan piyade er Filit Çetintaş, o tarihte memleketi Ağrı'ya götürülemediği için Çankırı Şehitliği'ne defnedildi. İsmin karışıklığı nedeniyle ailesi tarafından mezarı uzun yıllar bulunamayan Çetintaş'ın mezarı, Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tarafından tespit edildi.

Belediye tarafından aileye mezar hakkında bilgi verildi. Bunun üzerine Filit Çetintaş'ın 3 yaş küçük kardeşi Ali, eşi ve oğluyla Çankırı'ya gelerek 48 yıl sonra ağabeyinin mezarını ziyaret etti. 

Ali Çetintaş, eşi Zeynep ve oğlu Adem Çetintaş ile şehit kardeşinin mezarı başında bir süre ağladı, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir buluşmaya şahit olduklarını dile getirdi.

Belediyenin yaptığı bir çalışma sırasında bu gerçeğin ortaya çıktığını kaydeden Dinç, "48 yıl önce Ağrılı kardeşimiz şehit olmuştu. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün hatimmatik projesinde mezarın kayıp olduğu ortaya çıktı. Buradaki Park ve Bahçeler Müdürümüz, Ağrı Askerlik Şubesi ile görüşerek hakikati ortaya çıkardı" dedi.

Tarifsiz bir duygu yoğunluğu yaşandığını belirten Dinç, "Şehidimiz kardeşi, yeğeni ve yengesiyle bugün buluştu. Bu tarifi imkansız bir duygu. Ben tüm şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum" diye konuştu. 

Şehidin kardeşi Ali Çetintaş ise kardeşinin mezarını yıllardır görmek istediğini ifade etti.

Çetintaş, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar bulamıyorduk. Adresini bulduk, şimdi misafir olarak yanına geldik. Ağrı'dan buraya misafirliğe geldik. Şehit olduğunda haber aldık ama ben küçüktüm, cenazeyi Ağrı'ya getirmediler. Buraya defnettiler, biz de uzun yıllar araştırmadık, sormadık. Öyle bugüne kadar kaldı. Yerini yeni öğrendik ve geldik." 

Yeğen Adem Çetintaş da 48 yıl aradan sonra amcasına kavuşabildiklerini ifade etti. 

İmkansızlıklardan dolayı mezarı bulamadıklarını dile getiren Çetintaş, "O zamanlar yoksulluktan buraya defnedilmiş, bulamadılar. Bugüne kadar imkanlardan dolayı peşinden gelemedik. Bugün mezarını gördük, yerini biliyoruz. Artık gözümüz arkada değil. Babam ve annem çok mutlu" diye konuştu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Perihan Zeynep Dinç, aileye bir süre eşlik etti.