2000 yılında Fransız Bolloré Group ile ortaklığı sonucu kurulan, uluslararası forwarding sektöründe faaliyet gösteren SDV Horoz, ortağı Bolloré Group’un, gruba bağlı SAGA, SDV International Logistics, Bolloré Africa Logistics gibi lojistik alanında faaliyet gösteren tüm şirketlerini Bolloré çatısı altında toplama kararı almasının ardından, marka ismini Bolloré Logistics olarak değiştirdi. 
Süreçle birlikte SDV Horoz’un yeni ünvanı Horoz Bolloré Logistics oldu. 

"SDV Horoz, Horoz Bolloré Logistics olarak yoluna devam ediyor, şimdi daha da yükselişe geçiyor" mottosu ile yine her zamanki gibi iş ortaklarının en yakın entegre lojistik hizmet sağlayıcısı olarak çözüm üretmeye devam ediyor. 

Denizyolu-Havayolu Forwarding, Konteyner Dâhili Taşımacılık ve Proje Kargo Taşımacılığı alanlarında hizmet veren Horoz Bolloré Logistics 105 ülkede 601 ofis ve 21.000 çalışanı ile oluşturduğu büyük ve güçlü “network”ün bir üyesi olarak üst düzey bilgili ve deneyimli profesyonellerden oluşan uzman ekibiyle birlikte müşterilerinin özel lojistik çözüm taleplerine tek elden çözüm sunuyor. 


Horoz Bolloré Logistics’in Genel Müdürü Hakan Yaman oldu. 

19 yıldır kurum bünyesinde çalışan ve uzun yıllar satış pazarlama alanında üst düzey yöneticilik yapan Hakan Yaman, şirketin genel müdürlüğüne atandı. 
Yeni marka isminin sinerjisiyle sektördeki etkinliklerinin artarak devam edeceğini belirten Yaman, 10.8 Milyar € cirosuyla sektörün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Bolloré Group’a bağlı Bolloré Logistics’in dünyadaki gücüne ve grubun 2025 hedefine değindi.
“Grup bünyesindeki tüm firmaların aynı çatı altında toplanmış olması önemli bir sinerji oluşturacağından, bu değişiklik bizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Bu sayede Bolloré Logistics’in 2025 yılında dünyanın en büyük beş forwarderı arasına girme hedefine de daha kolay ulaşabileceğini düşünüyorum.”  

Bolloré Africa Logistics’in Afrika’da yıllardır en tanınmış lojistik servis sağlayıcısı ve önemli bir marka olduğunu vurgulayan Yaman, “Bolloré bugün, bir yandan Afrika kıtasında geçmişten beri süregelen liderlik pozisyonunu korurken, diğer yandan operasyonlarını Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Güney Asya ve Asya Pasifik bölgelerinde de genişletmeyi, hizmetlerini daha geniş bir coğrafyaya yaymayı sürdürüyor.” dedi.