Otomotiv ve endüstri için küresel çapta lider bir tedarikçi konumunda olan Schaeffler, açılışını gerçekleştirdiği Eğitim Merkezi ile müşterilerinin rekabet gücüne katkıda bulunmayı hedefliyor.

Avrupa'nın en büyük şirketlerinden biri olan Schaeffler, bu yıl Türkiye'de 30. yılını kutlarken, sektöre bir “Eğitim Merkezi” kazandırdı. Otomotiv ve endüstride pek çok alandaki ürünleriyle hayatın içinde olan Schaeffler, bilgi birikimini bu merkezle iş ortaklarına aktaracak.

Schaeffler Eğitim Programları ile uzman eğitmenler, hem meslek okulu öğrencilerine çalışma hayatında ihtiyaç duyacağı teorik eğitimler vererek ülkenin geleceğine yatırım yapmayı hem de bayilerin satış ekiplerine ürünlerini pazara daha iyi sunabilmeleri için Schaeffler’in yeni teknolojilerini püf noktalarıyla aktarmayı hedefliyor. Son 1,5 ay içer-isinde 250’si meslek lisesi öğrencisi olup yaklaşık 400 kişiye eğitim verildi.

Seminer salonu, sosyal alan, uygulama alanı, toplantı odaları, açık ofis, depo ve gar-anti parçaları test alanının bulunduğu merkez toplam 4 katlı olup yaklaşık 800 m2 kullanım alanına sahiptir. 

Schaeffler Eğitim Merkezi’nde yerli ve yabancı uzmanlar tarafından doğru montaj bilg-isi, arıza teşhisi ve en uygun çözümlerin seçimi uygulamalı olarak gösterilerek pratik eğitimlerin karşılıklı diyalogla verilmesi sağlanacak.

Schaeffler Türkiye Genel Müdürü Onur Karahan resmi açılışta yaptığı konuşmada, “Teknolojik uzmanlığımızı iş ortaklarımıza daha yakın işbirliği içerisinde daha hızlı aktarabilmek, onları da gelişimin bir parçası haline getirebilmek için Schaeffler Eğitim Merkezi’ni kurduk. Bu merkezde hem müşterilerimizin rekabet gücüne katkıda bulunacağız hem de ülkemiz için yetkin iş gücünün yetişmesi konusunda sektöre olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi. 

Schaeffler Automotive Aftermarket Ürün ve Pazarlama’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Robert Felger de konuşmasında Schaeffler’ın teknik üstünlüğüne dikkat çekerek, “Sistem ve kompenenti iyi bilmek aftermarket sektöründe bize üstünlük ka-zandırıyor. Hedefimiz Türkiye’de ilk tercih edilen marka olmak” dedi. Dr. Felger, ayrıca 2017 yılında tamirhanelere destek vermek amacıyla hayata geçirilecek olan Türkçe REPXPERT online destek portalının da müjdesini verdi. 

Schaeffler Automotive Aftermarket Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’den sorumlu Başkan Yardımcısı Alex Mungiuri ise Türkiye’de hem endüstriyel hem de otomotiv alanındaki ilk eğitim merkezleri ile eğitime destek vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Mungiuri, “Rakip olsun ya da olmasın herkesin bu alanda eğitim vererek kaliteyi yükseltmesini arzu ediyoruz” diye konuştu. 

İftar yemeği ile gerçekleştirilen Schaeffler Eğitim Merkezi’nin açılışına Almanya’dan birçok üst düzey yöneticinin yanı sıra Schaeffler Türkiye’nin başlıca bayileri, iş ortakları ve temsilcileri de katıldı.