Türkiye’nin sevilen bisküvi markası Saray, Mayıs ayı boyunca üç önemli yurt dışı gıda fuarına katılarak, ihracat fırsatlarını yerinde değerlendirecek. APAS 2016, Seoul Food and Hotel 2016 ile Sweets&Snacks Expo’da stand açacak olan Saray Bisküvi dünyanın farklı ülkelerinden gelecek ziyaretçiler ile buluşarak, ürünlerini tanıtacak.



Dünya’nın en büyük süpermarket ticaret fuarı olarak kabul edilen Uluslararası Süpermarketler Fuarı - APAS (Associação Paulista de Supermercados - International Exhibition for Supermarkets), 1984 yılından bu yana her yıl Brezilya’dan ve dünyanın farklı ülkelerinden süpermarket zincirleri ile satıcıları bir araya getiriyor, iş birliği kurma imkânı sunuyor. 2-5 Mayıs tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo kentinde binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapacak fuar, Saray Bisküvi’nin de birbirinden yenilikçi ve lezzetli ürünlerinin süpermarket zincirleri ile buluşmasına aracılık edecek. Saray Bisküvi’nin yer alacağı bir diğer fuar olan Seoul Food and Hotel 2016 Seul şehrinde 10-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Fuar; dünyanın en büyük 13. ekonomisine sahip Güney Kore’de perakende, yeme-içme ve atıştırmalık alanındaki kilit ithalatçılar, distribütörler ve sektör alıcıları ile buluşma imkânı sunuyor. Saray’ın Mayıs ayında katılacağı, dünyanın 90 farklı ülkesinden 700 kurumun ürünlerini tanıtacağı ve 16 binden fazla katılımcıyı bir araya getirecek Sweets&Snacks Expo, 24-26 Mayıs tarihleri arasında ABD Illinois eyaleti Şikago kentinde düzenlenecek. Sweets&Snacks Expo 2016; atıştırmalık, çikolata, sakız, şekerleme kategorilerinde binlerce ürünün tanıtılacağı bir fuar olacak.



Tüketicinin kalbini fetheden 400’ü aşan ürünü ile 110’u aşkın ülkede faaliyetlerini sürdüren Saray Bisküvi; Mayıs ayında farklı ülkelerdeki bu üç önemli fuarda açacağı standlarında vazgeçilemeyen tatları Chocolips, Eldenele küp gofret gibi ürünlerin yanı sıra Powernut, 100 Kalori gibi yeni ürünlerini de ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Saray ürünleri ile dünyanın farklı ülkelerinde her gün milyonlarca kişiye ulaştıklarını belirten Saray Bisküvi Yurt Dışı Satış Direktörü Kamil Özdağ, “Saray Bisküvi olarak geçtiğimiz yıl, dünyanın ilk ve tek devlet destekli marka geliştirme programı Turquality’e kabul edilen sayılı firmalardan biri olduk. Bu gelişme ile 1987 yılından bu yana devam eden yurt dışı faaliyetlerimizdeki pazarlama ve markalaşma çalışmalarımızı artırdık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sektörümüzün dünya çapında önemli fuarlarına katılım sağlayarak, yeni pazarlar için arayışlarımızı sürdürmeye, iş birliklerimizi geliştirmeye ve ürünlerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Son dönemde özellikle ABD, Avrupa ve Uzak Doğu’da yer alan global zincir marketler ile görüşmeler yapıyor, bölgesel fuarları takip ediyoruz. Mayıs ayında Brezilya, Güney Kore ve ABD’de katılacağımız fuarlar bizim için çok önemli. Sürdürülebilir kârlı büyümeyi hedefleyen bir kurum olarak hem yeni pazarlara girmek, hem de var olduğumuz pazarlardaki penetrasyonumuzu güçlendirmek istiyoruz. Geniş ürün yelpazemiz ve güçlü dağıtım kanallarımızla yurt içinde yakaladığımız başarıyı yurt dışında da sürdürmek istiyoruz. Hedefimiz bir dünya markası olmak” dedi.