ADANA (AA) - Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı, Adana'da yapımı tamamlanan Mesleki Teknik Anadolu Lisesine verilecek.
Adana Valisi Mustafa Büyük, 2015 yılı asayiş olayları değerlendirme toplantısında, kentte bir okula Prof. Sancar'ın adının verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Sancar'ın, aldığı ödülle herkesi onurlandırdığını ve gururlandırdığını dile getiren Vali Büyük, "Biz de bu başarısının ardından kendilerine ulaşarak Yüreğir ilçemizde yapımı tamamlanan Mesleki Teknik Anadolu Lisesine adını vermek istediğimizi belirttik. Nezaket gösterdiler ve kabul ettiler. Kendilerinin bize gönderdiği mesajda, 'Adana merkez Yüreğir ilçesinde açacağınız Mesleki Teknik Anadolu Lisesine Aziz Sancar adını vermenize muvafakat ediyorum. Bu benim için büyük bir onurdur. Konuyla ilgili bütün kardeşlerime kadirşinaslıkları için teşekkür ediyorum' ifadesi yer aldı" diye konuştu.

- "Prof. Dr." ibaresi yazılmasını istemedi

Sancar'ın, okulun tabelasında "Prof. Dr." ibaresi yer almasını istemediğini aktaran Büyük, şunları kaydetti:

"Kendisine 'okulun adını Prof. Dr. Aziz Sancar koyalım' dediğimizde, incelik göstererek 'Aziz Sancar koyun ki daha sade olsun. Öğrenciler kim olduğumu kendileri öğrenirler' dedi. Okulun adının sadece Aziz Sancar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olmasını istediler. Aziz Sancarlar bizlere, çocuklarımıza örnek olsun, bu okullardan Aziz Sancarlar yetişsin, hem bizim hem de dünyanın gurur duyacağı insanlar yetişsin diye okulumuza bu ismi veriyoruz."

Yüreğir ilçesindeki okulun bu yıl eğitime açılması planlanıyor.