GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki erkek zürafa "Şakir"in düğün hazırlıklarına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bugünlerde tatlı bir telaş yaşanıyor.

Hayvanat bahçesine getirildiğinde 3 yaşında olan zürafa "Şakir"e, aradan geçen 16 yılda, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yapılan eş bulma çalışmalarından sonuç alınamıyordu. Bu nedenle "müzmin bekar Şakir" olarak tanınan zürafa için yapılan girişimler, sonunda başarıya ulaştı.

Ankara'dan Kayseri'ye gönderilen dişi zürafanın, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi için çalışma başlatıldı. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi beklenen dişi zürafayla "Şakir"in evlilikleri için "düğün" hazırlıkları da başladı.

Gelin adayı için Şakir'in kaldığı barınak yeniden düzenleniyor. Ayrıca, düğün günü davetlilere tatlı ve şeker dağıtılmasının yanı sıra dişi zürafaya "gelinlik" giydirilmesi de planlanıyor.