SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 6 gün önce balık tutarken dengesini kaybedip nehre düşen çocuğun cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Köprübaşı Mahallesi'nde arkadaşlarıyla Sakarya Nehri'nde balık tutarken dengesini kaybedip suya düşen 14 yaşındaki Yasin Karataş'ın bulunması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine destek veren balıkçılar, çocuğun kaybolduğu yerden yaklaşık 2 kilometre uzakta bir ceset buldu. 

Balıkçılar, cesedi sudan çıkartarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, cesedin Yasin Karataş'a ait olduğunu belirlerken, acı haberi alan yakınları ise nehir kenarında sinir krizleri geçirdi.

Karataş'ın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Balıkçı İsmet Sazak, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde arama çalışmalarına destek vermek için kendi tekneleriyle nehre geldiklerini söyledi. 

Sazak, balıkçı olduğu için Sakarya Nehri'ni iyi bildiğini aktararak, "Akıntıyı takip etmek için kürek attık. Karasu istikametine giderken sol tarafta yüzükoyun saçı ve sırtı suyun üstünde olmak şartıyla orada bulduk. Battaniyenin içine aldık, polisi aradık, ailesine teslim ettik." diye konuştu.     

Arkadaşlarıyla balık tutmak için 8 Haziran'da Sakarya Nehri'ne giden Yasin Karataş, dengesini kaybedip suya düşmüştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve AFAD ekipleri, nehirde arama çalışması başlatmıştı.