advertorial

2005 yılında iki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi tarafından Samsun’da kurulan Romatem, başarılı bir büyüme göstererek tek hastaneden, Türkiye’nin dört büyük şehrinde ki hastane ve merkezleriyle zincir haline geldi. Romatem Türkiye genelinde 400’ü aşkın çalışanı ile 2014 yılında 60 bin hastaya hizmet verdi bunun %60‘ını ise yurt dışından gelen hastalar oluşturuyor.
Ülkemizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanının ilk özel zincir hastanesi olan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri, başarılı ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor… Nisan 2014 tarihinde Türkiye’nin en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesini Bursa’da hizmete açan Romatem, özellikle Avrupa ve Ortadoğu’da ki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastalarının Türkiye’de ki adresi haline geldi.  Yeni açılmasına rağmen yurt dışı hastalarından büyük talep gören Etiler Romatem’de de bu durum farklı değil. Şimdiye kadar yapılan hasta kayıtlarının %50’sini yurt dışından gelen hastalar oluşturuyor.   

İŞ DÜNYASI İÇİN “OFİSTE SAĞLIK”
1 yıllık araştırma ve projelendirme çalışmalarının sonucunda 5 Milyon Euro’luk bir yatırımla hayata geçirilen Etiler Romatem, gerek fiziki hastane koşulları gerekse teknolojik altyapısı ile bulunduğu lokasyon ve sağlık turizmi açısından büyük bir açığı kapatacak. Özellikle masa başı çalışanlarda görülen kas iskelet sistemine ve omurga hastalıklarına bağlı şikayetler, iş dünyası için ciddi iş gücü kayıplarını da beraberinde getiriyor. Bu gibi durumlar için hayata geçirilen “Ofiste Sağlık” projesi, olası sağlık problemlerine karşı koruyucu önlemler alınması ve yaşanan şikayetler için iş yerinde tedavi imkanı sağlanması anlamında hizmet verecek. 

SPOR YARALANMALARINA KARŞI FİZYOTERAPİST EŞLİĞİNDE SPOR…
Çalışma hayatında sıkça karşılaşılan bir diğer sağlık sorunu ise “spor yaralanmaları”. Bilinçsiz yapılan ve ciddi durumlarda fonksiyon kayıpları ile birlikte kalıcı sakatlık gibi sağlık sorunlara yol açabilen spor yaralanmalarının önüne geçilmesi ve yaş, cinsiyet, fiziksel durum gibi kriterlere göre spor yapılabilmesi için fizyoterapistler eşliğinde kişiye özel egzersiz programı da Etiler Romatem’in çalışma alanları arasında. Diğer hizmetler ise; Nörolojik Rehabiliatasyon, Ortopedik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Robotik Rehabilitasyon, El Rehabilitasyonu, Ergoterapi, Elektroterapi, Hidroterapi (havuz tedavisi), Skolyoz ve Omurga konusunda (schroth tedavisi).