Jaeger-LeCoultre hayal gücünü beslemeye ve uzmanlığı cesaretle birleştirmeye tutkuyla bağlı. Reverso, umulmadık olana yönelik bu arayışı somutlaştırıyor. Doğal, sezgisel bir dokunuşla çevrilen kasadan beklenmedik hazineler ortaya çıkıyor.
Bu ikonik modelde arka yüz ön yüze dönüşebiliyor. Böylece saat, en sadesinden en karmaşığına tüm arzuları karşılayabilmek adına, gravürler, değerli taşlar ve mine işçiliği gibi nadir hünerleri görünür kılarak, kişiselleştirme için doğru adres olduğunu ortaya koyuyor. Reverso Duetto ve Duo modellerinde, ikinci kadran, Maison’un saatçilik sanatındaki ustalığını ve dizginlenemeyen yaratıcılığını ifade etmenin zemini haline geliyor. 

Reverso’nun yarattığı etki 1931’de yaratıldığı günden bu yana gücünü koruyor. Tartışmasız bir ikon olan saat on yıllardır aynı heyecanı yaratıyor. Saatin saf ve mütevazı çizgileri Reverso’yu bir zarafet timsali haline getiriyor. 

“Saatin 85. Doğum gününü kutlamak adına, Reverso’nun yeni bir modelini sunmak ve böylece, her kullanıcının kendi karakterine uyan bir koleksiyona ve tamamen kendisine ait bir modele sahip olmasını sağlamak istedik. Çabamız, bu efsanevi saati, kimi öncelikleri akılda tutarak, onun saygınlığına sadakatle geliştirmekti. Bu öncelikler;
bu olağanüstü saatin, Manufacture bünyesindeki zengin yeteneklerimizin yoğun karışımından kaynaklanan doğasını korumak ve onun seçkinliği ile çağdaş ruhunu muhafaza etmek;
koleksiyonun üç stilistik ifadesi olan Reverso Classic, Reverso Tribute ve Reverso One modellerinin her birini kendi ayrı dünyası ve tutkularıyla ortaya koymak;
küçük, orta ve büyük olmak üzere üç farklı boyut seçeneği sunarak klasik boyutları belirlemek;
Reverso Classic serisinin bir dizi modelini otomatik mekanizma ile donatarak özgün kullanıcı dostu nitelikleri sağlamak;
ve son olarak, her birinizi Atelier Reverso aracılığıyla kendi saatinizi hayal etmeye çağırmak. Sonuçlarını sergilemekten gurur ve mutluluk duyduğumuz bu hedefler bizim misyonumuzdu.” Daniel Riedo, CEO Jaeger-LeCoultre.

REVERSO CLASSIC COLLECTION

Reverso Classic, onu ayırt edici kılan çekici görüntüsünün kazandırdığı ikonik bir statüye kavuştu. Saat, sevgilinin seyretmeye doyulmayan yüzünü andırıyor. Art Deco’dan ilham alan tasarım, geometrik kasası, kabartmaları, arabik rakamları, dakika dizilimi geçmiş yıllara ve akıp giden modaya kulak asmıyor. Geçici heveslere ve modadaki hızlı dalgalanmalara karşı bağışıklık sahibi olan Reverso Classic, dayanıklılığını antik çağ filozofları ve matematikçileri tarafından geliştirilen Altın Oran teorisine uygun tasarlanmış kasasının ideal en boy oranından alıyor.

Küçük, orta ve büyük boyutlarda sunulan Reverso Classic modelleri, kadın ve erkek gardıroplarının doğal bir parçası. Aksesuarların dışında, saatler de kişisel karizma ve özgüvene kişiye özel dokunuşlar ekliyor. Zarifçe yeniden işlenmiş daha ince boynuzlar bilekte pürüzsüzce kayıyor. Taşıyıcı üzerindeki dairesel motifler saate nazik bir dokunuş kazandırıyor. Reverso Classic koleksiyonunun tüm modelleri, siyah beyaz ön kadranları, guilloché ve dikey olarak matlaştırılmış dış yüzleriyle zarif bir desene sahip.

Saati klasik yapan kilit özelliklere saygılı detayların ötesinde, Reverso otantik teknik vasıflar içeriyor. Reverso Classic modellerinin çoğuna yerleştirilen otomatik mekanizma sayesinde sağlanan bu özellikler, işlevsellik ve kullanım rahatlığı taleplerini karşılıyor. Reverso genellikle manuel kurmalı mekanizmayla özdeşleştiği halde, Jaeger-LeCoultre zorlu işlerle uğraşmaktan büyük keyif alıyor ve her zaman zıt kutupları buluşturmaya çabalıyor. Bu saatçiliğin karmaşık yanlarını basit işlem teknikleriyle kaynaştırmayı ve fonksiyonelliği güzellikle birleştirmeyi de içeriyor. Nitekim, dikdörtgen Reverso kadranının kenarlarına uygun hale getirilmiş otomatik mekanizma, Manufacture bünyesindeki becerilerin tümünü yardıma bir arada kullanmayı gerektirdi. 

Reverso Classic

Reverso Classic’in her üç boyu için de mevcut olan çelik arka yüz seçeneği, gravür ve benzeri uygulamalar aracılığıyla hayal gücüne tam yol vermeyi mümkün kılan mükemmel bir zemin sağlıyor. Kolay bir seçim kullanıcıların kendileri hakkında söylemek istediklerini ifade etmelerine imkan sağlıyor. Elbette bunu kullanıcı içinde kendilerine saklamak istemiyorlarsa...

Reverso Classic Büyük Duo

Umulmadık özellikler,  aynı zamanda, çelik ya da pembe altın Classic Büyük Duo modelinin ikinci bir saat dilimi gösteren kadranı biçimini de alabilir. Manufacture, çift taraflılık niteliğinden yararlanarak zaman göstergesini iki ayrı kadranda sergileyebilen mekanizmalar geliştirmiştir. Bu icat günümüze kadar yalnızca Grande Maison’a özgü olma vasfını korumaktadır.

Matlaştırılmış guilloché ön kadranının saat 6 pozisyonunda bir gece/gündüz göstergesi varken, arka kadran, iri ve “clous de Paris” finisajlı geniş indeksleriyle “evdeki zamanı” gösteriyor. Bu güneş ışını kompozisyonunda, geleneksel 12 pozisyonlu rakamlar yerine, ön yüzün sade görünümüyle çarpıcı bir kontrast oluşturan Jaeger-LeCoultre çapa simgeleri hakim. İkinci kadran ayrıca, merkezinde, serbestçe salınan rotor ağırlığının ketum ama hissedilir varlığını meydana çıkararak bir diğer sürprize aracılık ediyor. 

Reverso Classic Duetto

Bu model hayranlık uyandırmak ve bileğinizde eskiyerek size özel kılınmak için üretildi. Pembe altın ya da çelik saat, küçük ve orta boy seçenekleriyle bilekleri şımartıyor. Arka ve ön yüzdeki iki kadranı ve tek bir mekanizmayla yönetilebilen çift ibre setiyle bu model, daimi bir çekicilik yayıyor. Arka yüzdeki koyu siyah kadran, geceyle flört eden iki sıra elmasla perçinlenmiş bir Art Deco stilini yansıtıyor. 

Reverso Classic daima yenilenen seçkinliği sayesinde geçen zamana rağmen kendi yolunu bulan dayanıklı nitelikleriyle anılıyor. Bu nitelikler, Manufacture Jaeger-LeCoultre’un, onun yaratıcı mükemmelliğine güven duyanlara  gösterdiği büyük önemi yansıtıyor. 

Reverso Tribute Collection

Reverso Tribute’un ardındaki ilham bizzat Jaeger-LeCoultre’un saat yapımındaki uzmanlığının kalbinden kaynaklanıyor. Reverso Grande Complication saatlerine tanıklık edin: Tourbillon ve Gyrotourbillon®. Bu modellerden ikincisi, Maison’un yenilikçiliğini tüm canlılığıyla yansıtan Hybris Mechanica® koleksiyonuna dahil. 

Bu koleksiyon, onun saatçiliğe dair yanlarını ve estetiğini kolaylıkla sezecek vizyona sahip duayenlere hitap etmek için tasarlandı. Saatin farklı yüzleri, Jaeger-LeCoultre geleneğinin parçası olan orijinal modellerden esinlenilerek yapıldı. İlk kez görücüye çıktıklarında sansasyona neden olan bu modeller o günden beri Manufacture’a ilham vermekte. “1931” ruhu, kararlı ve cüretkar bir dokunuş sağlıyor, zira o dönemin saatleri, koleksiyonerlerin favorisi haline gelen çikolata rengi, mavi ve hatta kırmızı kadranların havasını atıyordu. 

Reverso Tribute, komplike nitelikler ve yenilikler konusundaki bonkörlüğünün yanında, kasasının ideal oranları, renkli ve hafifçe dekorlandırılmış kumlu kadranları, Dauphine tipi ibreleri, aplike indeksleri ve güneş ışığı dekoru ile kendini gösteriyor.

Manuel kurmalı mekanizmayla donatılan Reverso Tribute modellerinin tümü, iki ayrı yüze ve gece/gündüz göstergesine sahip Duo konsept özelliği taşıyor. İkinci saat dilimini ayarlamaya yarayan gizli bir trigger sistemi, saatin yumuşak estetik hatlarını korumak amacıyla saat 6 pozisyonuna pürüzsüzce entegre edilmiş bulunuyor. 

Reverso Tribute Duo

Reverso Tribute Duo mütevazı ve ayrıksı bir havaya sahip. Çelik kasası ve mavi indeksleriyle çağdaş bir duruşu var. Orta büyüklükteki boyutu sofistike bir estetiğin ifadesi. Duayenler tarafından hemen fark edilen incelikli bir derinlik efekti yaratmak amacıyla ön kadranı hafifçe kumlanmış. Kendine has küçük saniye göstergesi ile hayat buluyor. Kasayı çevirdiğinizde, saatin kişiliğinin daha cesur bir yüzünü gösteren ikinci bir kadran ortaya çıkıyor. Mavi rengi, Reverso’nun karakteristik simgelerine ahenkle uyum sağlıyor ve daha zengin ve güçlü bir tempo ortaya koyuyor.

Reverso Tribute Calendar

Daha komplike bir saat olan Reverso Tribute Calender Manufacture uzmanlığının daha dengeli bir ifadesini sunuyor. Bir yandan tam takvimle geleneksel bir işlevi yerine getirirken, diğer yandan Reverso Duo konseptinin kendine has işlevini görüyor. Ön taraftaki çizgisel anlatımın yoğun ve sofistike niteliği dövülmüş ay durumu göstergesinde kendini gösteriyor. Bu ay durumu göstergesi, arka tarafta genişçe yerleştirilmiş gece/gündüz göstergesiyle mükemmel bir simetri oluşturuyor. Küçük üçgen ucu ise okumayı kolaylaştırıyor. İri “clous de Paris” finisaja sahip guilloché kadrana rengini çalan antrasit, zarif pembe altın kasayla mükemmel bir ahenk içinde. Duayenler, Jaeger-LeCoultre Kalibre 853 ile donatılan Reverso Tribute Calender modelini ayrı bir yere koymaya mecbur olacaklar gibi görünüyor.

Her Reverso modeli aynı misyona sahip: içsel güzelliği, incelikli bir dengeyi ve anlayışlı bir düşünceyi işleyen saat yapımına dair bilgeliği somutlaştırmak. Reverso Classic ve Tribute saatleri, 2016 yılının büyüleyici temasının altını çiziyor. Beklenmedik nitelikler bıçak gibi hassas teknik ve estetik bir içerikle birleştiğinde; sürpriz efektler zamanın doğasına hapsedildiğinde, şaşırma ihtimalinden keyif almanın zamanı gelmiş demektir.