Pirelli, lastik sektörünün önde gelen fuarlarından The Tire Cologne 2018’e prestij ve premium segmentlerin ana markası olarak katılıyor. Pirelli, prestij otomobil üreticilerinin tercih ettiği Orijinal Ekipman (OE) tedarikçisi olarak onaylanan bu pozisyonuyla yenileme pazarından da destek alan bayi ağına güçlü bir avantaj sunuyor. Tüketici lastiği odaklı şirket haline gelen Pirelli, en ileri teknolojili, hızlı büyüyen ve yüksek kar marjlı segmentlerdeki stratejik pozisyonuyla Yüksek Değerli ürünlere daha fazla odaklanıyor. Yılın ilk çeyreğindeki sonuçlarda Yüksek Değerli bileşenlerin ağırlığının arttığı teyit edilirken 2018 sonuna kadar toplam gelirlerin %60'ına eşit olacağı öngörülüyor. Ürün yelpazesinde bu durum, prestij ve premium otomobil üreticilerinin Pirelli’den talep ettiği spesifikasyonların entegrasyonunu ve bağlantılı otomobillerin geleceğini öngören Siber Teknolojileri kapsayan Mükemmel Uyum stratejisini temsil ediyor.

Pirelli’nin Avrupa Ticaretinden Sorumlu Üst Yöneticisi Livio Magni, “Mükemmel Uyum stratejisi, müşterilerimizin, sürücülerin ve otomobil üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamak anlamına geliyor. Siber Teknolojilerle yaptığımız gibi hızla gelişen ve lastik sektörü dahil tüm tedarikçi birimlerine zorlu görevler empoze eden otomotiv sektörünün geri kalanıyla birlikte ilerlemek gerekiyor” vurgusunda bulunuyor. “Pirelli, filo operatörlerinin, özel sürücülerin ve otomobil üreticilerinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilen çeşitli Siber teknoloji sistemleriyle bu trende yanıt veriyor. The Tire Cologne fuarında odaklandığımız konulardan biri bu dijital sistemler olacak. Bu nedenle, Köln’de ilk defa klasik fuar konseptini tamamlayacak olan ‘Digital Reality’ (Dijital Gerçeklik) ve ‘Future Tire Conference’ (Geleceğin Lastiği Konferansı) gibi uzmanlık kongrelerinde konularının uzmanlarıyla yoğun bilgi alışverişinde bulunmayı bekliyoruz.” Pirelli’nin Mükemmel Uyum stratejisi, sürücülerin kişisel istekleri kadar otomobil üreticilerinin uzmanlıklarına da yanıt vermek için talebe göre geliştirilen ürün ve hizmetlere odaklanıyor. Mükemmel uyum çözümleri arasında ayrıca P Zero Color Edition ve farklı otomobiller için lastik yanaklarında özel işaretler taşıyan (her üretici için farklı işaretlemeler) spesifik lastiklerin geliştirilmesi de yer alıyor.

Lastik ticaretindeki diğer ortakların da bu geliştirme sürecine katılmaları gerekiyor: “Lastik sektörü, tabiri yerindeyse tekerleği yeniden icat etmek gibi önemli bir görevle karşı karşıya bulunuyor. Köln'de elektrikli mobilite, dijitalleşme, bağlantılı otomobil, otonom sürüş ve yeni mobilite hizmetleri gibi mega trendlerin sektörümüzün daha da gelişmesini nasıl etkileyeceğine, gerek bizim gerekse perakende alanındaki stratejik ortaklarımız için ne gibi gereklilikler, riskler ve fırsatlar getirebileceğine bakacağız. Bu nedenle, pek çok tartışmaya katılmayı ve verimli deneyim alışverişlerinde bulunmayı bekliyoruz.”
Grubun önde gelen yöneticileri, ziyaretçileri 510 metrekarelik yeni stant kompleksinde (Hall 6.1, A koridoru no. 020 ve 021, B koridoru no. 029 ve B bulvar koridoru no. 011) konuk edecek.